Pavel Novotný
11. září 2008 • 15:29

Toni: Vždycky je to moje chyba

TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luca Toni přišel do mnichovského Bayernu jako velká hvězda. Tuto roli zde splnil do puntíku. V rodné Itálii se však na šikovného útočníka nahlíží úplně jinak.



Jednatřicetiletý forvard nemá u domácího tisku zrovna na růžích ustláno. "Od té doby, co jsem přestoupil z Fiorentiny do Bayernu, mě neustále kritizují," stěžuje si Toni.

Technický útočník přišel do bavorského velkoklubu za 11 milionů euro v létě roku 2007 a od té doby stačil zaznamenat za německého giganta 24 branek v 31 bundesligových zápasech.

Italskému mistru světa z roku 2006 jsou vyčítány především nepřesvědčivé výkony během letošního mistrovství Evropy, kde Itálie skončila ve čtvtfinále na Španělsku.

"Když Itálie vyhraje, tak já hrál stejně špatně, když prohrajeme, tak je to moje chyba," postěžoval si Toni po vítězném kvalifikačním utkání v Udine, kde mistři světa porazili Gruzii 2:0.

"Za vyřazení z evropského šampionátu jsem prý zodpovědný já. Už toho mám plné zuby," zuří italský útočník.

Jednatřicetiletý hráč byl ve středečním kvalifikačním zápase vystřídán v 71. minutě Danielem de Rossim, který zaznamenal druhou branku do sítě Gruzie.

"Od té doby, co jsem přestoupil, jsem neustále napadán tiskem. Znovu a znovu. To není fér," dodává Toni.

"Je to strašně těžké, když proti sobě máte tisk a fanoušky. Proti Gruzii jsem hrál to nejlepší co umím. I přesto, že jsem gól nedal, jsem se svým výkonem spokojený. Jsem přesvědčený, že kdybych hrál za AC Milán nebo Juventus, chovaly by se ke mě média určitě lépe," uzavírá zpověď hvězda Bayernu Mnichov.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud