30. prosince 2008 • 12:15

Oslavy vítězství stály čtyři životy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejméně čtyři lidé zemřeli ve Vietnamu během nočních oslav nedělního triumfu fotbalové reprezentace na mistrovství Jihovýchodní Asie.



Vítězství ve finálovém dvojzápase proti Thajsku znamenalo pro vietnamský národní tým zisk první trofeje v historii. Například v metropoli Hanoji vyrazily do ulic stovky tisíc lidí, kteří mávali vlajkami, zpívali, bubnovali na hrnce a pánve a křižovali ulice na mopedech.

Podobné scény byly k vidění i v dalších městech. Oslavy ovšem měly i tragické důsledky. Podle dnešního vydání listu Thanh Nien Daily zahynuli tři lidé v Ho Či Minově Městě v důsledku dopravních nehod, v sousední provincii Ba Ria-Vung Tau byl další člověk zachycen a usmrcen autem.

Ve velkých městech měli zdravotníci napilno. V Ho Či Minově Městě museli řešit v souvislosti s oslavami 183 případů, v Hanoji 63 včetně tří proražených lebek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud