10. prosince 2011 • 04:00

Nenávidění rivalové se střetnou v El Clásicu, vydrží Mourinho v klidu?

Autor: neu, fej
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes od 22:00 (ONLINE přenos na iSport.cz) ožije ve Španělsku magická nenávist. Je tady El Clásico, derby Realu Madrid a Barcelony, duel, které přitahuje nejvyhrocenější emoce. Když Real přetáhl Barce záložníka Figa, při El Clásicu na Nou Campu přilétla na hřiště k Figovým nohám dokonce prasečí hlava. Udrží tentokrát v tomto pekelném souboji pověstný bouřlivák José Mourinho nervy na uzdě?



Co vede Real, až na finále Copa del Rey dostal Mourinho od Barcelony pokaždé na frak. Po krachu propadl emocím, pourážel kdekoho, i hanlivě. Výsledek? Ostuda, a v dalším zápase s Barcou znovu potupa.

Od letní odvety španělského Superpoháru, po níž napadl Guardiolova asistenta Villanovu, je však Speciál one jiný. Klidnější. Hledí si svého týmu. A Real šlape jako hodinky.

Portugalec zřejmě cítí, že nadešel čas Realu. Ví, že Barcelona není v letošní sezoně v obvyklé formě, „Bílý balet“ vyhlíží suverénně. Mourinho vycítil šanci, že s Barcou v dnešním El Clásiku zúčtuje, ukončí její éru.

Jeho soubor se totiž rozjel k velké jízdě, vyhrál šestnáct soutěžních zápasů v řadě, vyhlíží sebevědomě, neporazitelně. To Mourinha, který k smrti nesnáší porážky, naplňuje klidem. A třeba si také spočítal, že jeho bláznivé chování škodí nejen jemu, nýbrž i týmu.

Vždyť Mourinhovo chování kritizoval i španělský deník AS, který je Realu rozhodně víc než nakloněn. Po zmíněném utkání Superpoháru vyzval prezidenta klubu Florentino Peréze, aby se rozhodl, co s Mourinhem dál.

Mourinhova nervozita je pryč, tedy alespoň navenek. Při zápasech sedí spořádaně na lavičce, výjimečně ho rozházejí sporné výroky rozhodčího, neuchyluje se k pozápasovým invektivám vůči soupeři. Dokonce je i leckdy pochválí. Změna jako hrom.

Dnes na San Bernabeu to nebude zkouška pouze pro Real, jak na tom doopravdy je, nýbrž i pro Mourinha. Pokud to v obou případech dopadne pozitivně, dost možná začne nová éra Realu. Při opačném scénáři se však vrátí o pár měsíců zpátky.

José Mourinho spojil své jméno se značkou Braun.
José Mourinho spojil své jméno se značkou Braun.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud