10. října 2012 • 09:56

Falcao je na prodej! Zachrání naše dluhy, přiznávají v Madridu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Messi, Ronaldo, pak... nejspíš Falcao. Kolumbijský snajr se vyšvihl mezi elitní fotbalisty světa, dres Atlétika Madrid je mu už dávno těsný. Klub však dělá všechno pro to, aby svůj klenot udržel. Na druhou stranu přiznává, že by jeho prodej vyřešil ekonomické potíže, které se na madridskou dvojku ženou. Odejde obávaný kanonýr už v zimě?



Falcao sází góly jak na běžícím páse, jediný ve španělský lize dokáže konkurovat "nadpozemské" dvojici Messi, Ronaldo. Atlético Madrid má ve svém středu muže, který se vyrovná nejlepším borcům fotbalového kolotoče.

Nabídky se na kolumbijského zabijáka jen hrnou. Poté, co hattrickem za jeden poločas sestřelil v Superpoháru Chelsea, jej začala lákat celá Anglie. Obří sumu za šestadvacetiletého útočníka si může dovolit jen pár vyvolených. Mluví se o Chelsea, Manchesteru City a Manchesteru United.

Atlético Madrid, byť se svůj klenot snaží ze všech sil udržet, připouští, že Falcaa brzy pustí. Jeho prodej by vyřešil ekonomické problémy, které se na klub hrnou. "Šedesát milionů eur by nám pomohlo," připouští generální manažer Atlétika Miguel Angel Gil Marin.

Zhruba 1,5 miliardy korun, to je suma, za kterou by Falcao mohl přestoupit. "Padesát týmů v Evropě má vyšší příjmy, než my. Co v klubu dokážeme, je zázrak. Pokud bychom prodali Falcaa, pokrylo by to naše dluhy," přibližuje Marin.  

Na druhou stranu tvrdí, že Atlético chce minimálně pro tento soutěžní ročník útočníka udržet. "Mohu říct, že Falcao u nás zůstane do konce sezony. Nepřeje si to jen on, ale i hráči a trenér," uvádí Marin.

Podle všech náznaků je patrné, že ekonomickými problémy zmítaný klub nebude schopný tak drahého hráče udržet. A bohaté kluby z Anglie, kam by hráč rád zamířil, si už připravují peněženky...

Šestadvacetiletý kanonýr dohnal v tabulce střelců Evropské ligy Huntelaara ze Schalke
Šestadvacetiletý kanonýr dohnal v tabulce střelců Evropské ligy Huntelaara ze Schalke

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud