Tomáš Podvín
26. července 2017 • 13:40

Neymar chce od PSG garance, táta je s týmem. Odchod pochopím, řekl Piqué

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se, že je vyřešeno. Obránce Barcelony Gerard Piqué dal na své sociální sítě fotku se spoluhráčem Neymarem a přidal popisek „on zůstane“. Že by bohaté PSG ostrouhalo? Ne tak úplně. Možný přestup totiž ještě zdaleka nepadl, i když chce Brazilec od francouzského klubu určité garance. Ostatně i Piqué svá slova vysvětlil. „Šlo jen o mé přání, aby zůstal,“ tvrdil španělský reprezentant.



V první chvíli se to zdálo jako bláznivá spekulace. Že by Neymar odešel z Barcelony? To přece nepřipadá v úvahu. Jenže postupně vše začalo dostávat reálné obzory. Francouzské PSG je připraveno zaplatit výstupní klauzuli 222 milionů eur (5,8 miliard korun).

Hráče by navíc mohl přestup lákat z několika důvodů. Stal by se nejdražším a nejlépe placeným fotbalistou na světě, navíc by v PSG dostal na hřišti absolutní volnost. Rovněž by měl v týmu hned několik kamarádů z brazilské reprezentace.

I Neymarův spoluhráč Gerard Piqué nakonec přiznal, že Brazilci rozumí. „Moje přání je, aby zůstal. Nicméně bych pochopil, pokud by chtěl odejít do jiného týmu, aby byl lídrem. V Barceloně hraje s tím nejlepším, Lionelem Messim,“ řekl obránce.

Fanoušci Barcelony tak jsou zase jako na trní. Piquého tweet o tom, že Neymar zůstává, je uklidnil jen na chvíli. „Šlo o mé přání,“ upřesnil lídr katalánského týmu. Bude vyplněno?

Podle informací španělských médií je Neymar přestupu do PSG nakloněn. Má ale jednu zcela zásadní podmínku. Brazilec chce od francouzského klubu garance, že i přes vysokou částku za přestup dokáže splnit pravidlo finanční fair play.

Z nařízení od UEFA si totiž musí každý klub své výdaje hlídat, aby nepřesahovaly příjmy. Pokud by PSG kvůli nákladnému přestupu pravidlo porušilo, mohlo by být tvrdě potrestáno. A stejně tak hráč, který by například nemohl hrát evropské poháry.

Jednání každopádně pokračují. To dokazuje i přítomnost Neymarova otce, který s Barcelonou cestuje na turné v USA. Dokonce nechybí v týmovém letadle či autobusu. Otázkou je, jakou cestu se svým synem zvolí.

Las Palmas - Barcelona: Tohle je Neymarův koncert! Brazilec zblízka překonal Varasa a dovršil tak hattrick
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud