10. ledna 2018 • 16:35

Kolem talentu Slavie krouží Villarreal. Sledují ho i ve Francii či Německu

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindřich Trpišovský si ho předčasně stáhl z hostování ve Viktorii Žižkov a vzal ho s A týmem Slavie na soustředění ve Španělsku. Nový trenér červenobílých ale není jediný, kdo vidí v osmnáctiletém stoperovi Vojtěchu Marešovi potenciál – podle španělského webu superdeporte.es ho za možnou posilu do obrany považuje i Villarreal.



„Žlutá ponorka“ se nejspíš bude muset rozloučit s útočnou stálicí Cédrikem Bakambu, o kterého je zájem v čínské lize, na Vojtěcha Mareše si ale ve Villarrealu myslí spíš jako na posilu pro budoucnost.

Spekulace o tom, že se jméno slávistického obránce objevuje v zápisnících skautů, potvrzuje hráčův agent Jan Levý. „Vojtu registruje víc klubů, nejen ze Španělska, ale i z Francie nebo Německa. Kluby ho sledují, to je fakt, ale to ještě nemusí nic znamenat,“ drží se při zemi.

Mareš je nadaný stoper, kterého poslední půlrok fotbalově dost posunul. Za druholigovou Viktorii Žižkov odehrál ve FNL osm celých zápasů, v kvalifikaci na EURO oblékl i dres reprezentační devatenáctky.

Nový kouč Slavie Trpišovský: Chci se přiblížit totálnímu fotbalu
Video se připravuje ...

„Se Slavií jeho budoucnost momentálně řešíme. Jedna z variant je, že zůstane dál na Žižkově, ale bude záležet, jak si to pánové Trpišovský s Nezmarem vyhodnotí. Pro osmnáctiletého kluka je ve Slavii obrovská konkurence, je těžké, aby tam teď hrál na stoperu,“ vidí hráčovu budoucnost spíš pod televizním vysílačem Levý. „Z mého pohledu mu Žižkov dal hodně, okusil dospělý fotbal, vůbec bychom se nebránili tomu, aby tam třeba ještě půl roku zůstal.“

Podle spekulací španělského webu by Villarreal s Marešem počítal spíš pro B tým nebo pro céčko. Rezerva „žluté ponorky“ momentálně působí ve třetí nejvyšší soutěži. „Pokud by zájem ze Španělska nabral konkrétní obrysy, museli bychom to řešit se Slavií. Záleželo by, co by s Vojtou Villareal zamýšlel, je tam hodně neznámých. Dokázal bych si představit, že by ho brali do béčka a trénoval s áčkem. To by za určitých podmínek mohla být zajímavá varianta,“ přemýšlí Levý.

Ve chvíli, kdy by na Mareše skutečně přišla nabídka, by ale záleželo hlavně na Slavii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud