3. července 2009 • 11:07

Barcelona: Přivedeme Fabregase!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se na to nemůžou dívat. Real Madrid svými miliardami ovládl přestupní trh a zastínil všechny své konkurenty. Největší rival z Barcelony se proto nyní vynasnaží svým fanouškům dokázat, že i věhlasná „Barca“ stále umí zlákat prvotřídní hvězdy.



Kdo bude první velkou letní posilou Katalánců? Pokus začíná u Cesca Fabregase z Arsenalu. Ten se v minulosti už několikrát vyjádřil, že Barcelona se neodmítá, že jednoho dne její dres oblékne.

Kdy k tomu dojde? Třeba letos. Vedení klubu mu dává možnost a nabízí lukrativní angažmá.

Má to však jeden velký háček. Cesc je neprodejný, nechal se mockrát slyšet manažer „kanonýrů“ Arséne Wenger.

„Jenže Fabregas má stejnou DNA jako Barcelona,“ oponuje prezident katalánského celku Joan Laporta. „Víme, že chce hrát za náš klub. A uděláme všechno pro to, abychom jej získali,“ dodává.

Joan Laporta Joan LaportaFoto Archiv Sport

Laporta také připomněl, že Barcelona má s Arsenalem vřelý vztah a respektuje ho. Jak ale Wengera přimět, aby Fabregase pustil? Financemi a přeplácením to nepůjde, na to – ač mnohdy nepochopitelně – manažer londýnského celku neslyší.

Jedinou možností by tak mohla být hráčská výměna. Wenger ještě minulý týden lákal Yaya Tourého, ale neuspěl. Reprezentant Pobřeží slonoviny prodloužil v Barceloně smlouvu.

Ovšem není vyloučeno, že by se do Arsenalu s příplatkem za Fabregase nakonec vydal. Vždyť v klubu působí i jeho bratr Kolo, má tedy k dispozici veškeré nutné informace.

Pokud Barcelona opravdu Fabregase koupí, dokáže svým fanouškům, že umí stejně jako Real Madrid přivést kvalitní hráče.

Někteří z nich se totiž obávají, že „bílý balet“ bude s Ronaldem, Kaká a Benzemou vládnout Španělsku. Jiní naopak věří, že program ‚Galáctico‘ opět dříve nebo později vybuchne.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud