5. července 2008 • 15:18

Ajax koupil Sulejmaniho

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský útočník Miralem Sulejmani se stal nejdražším fotbalistou v historii nizozemské ligy. Ajax Amsterodam za něj zaplatil 385 milionů korun.



Odstupné za devatenáctiletého nadějného hráče Heerenveenu (16,25 milionu eur) téměř dvojnásobně překonalo dosavadní rekord, který měly na svědomí stejné kluby. V roce 2005 koupil Ajax za devět milionů eur kanonýra Klaase Jana Huntelaara, kterého možná Sulejmani nyní nahradí.


Čtyřiadvacetiletého střelce, jenž dal v dresu Ajaxu za tři roky v 82 zápasech 70 ligových branek, se snaží získat Manchester United a nabízí za něj údajně 600 milionů korun.

Sulejmani v uplynulé sezoně nizozemské ligy nastřílel 16 gólů v 34 zápasech a získal Cenu Johana Cruyffa pro největší talent v soutěži. Zájem o něj projevila i londýnská Chelsea.

Do Heerenveenu přišel předloni z Partizanu Bělehrad, ale kvůli sporům obou klubů ohledně vyrovnání debutoval v Eredivisie až loni v srpnu. Letos absolvoval také premiéru v srbské reprezentaci.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud