30. května 2007 • 00:00

Bayern chce Ujfalušiho

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši by se mohl po třech letech vrátit do Německa. O devětadvacetiletého fotbalistu má podle magazínu Kicker velký zájem Bayern Mnichov.



Reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši by se mohl po třech letech vrátit do Německa. O devětadvacetiletého českého fotbalistu má podle magazínu Kicker velký zájem bavorský velkoklub Bayern Mnichov, který v úterý získal z Fiorentiny už Ujfalušiho spoluhráče, italského kanonýra Luku Toniho. Ujfaluši strávil v bundeslize tři a půl roku ve službách Hamburku, za který odehrál 105 ligových zápasů. Z německého přístavu odešel do Fiorentiny v létě 2004 po mistrovství Evropy v Portugalsku a smlouvu tam má ještě na jednu sezonu. V týmu z Florencie patří k lídrům a v zimě se nechal slyšet, že se mu z toskánské metropole odcházet nechce. Podle Kickeru se Fiorentina na rozdíl od Toniho nebude chtít Ujfalušiho vzdát. Do Itálie odcházel za sedm a půl milionu eur, nynější cena pilíře zadních řad české reprezentace se odhaduje na deset milionů. Ať už by Ujfaluši ve Fiorentině zůstal, nebo se stěhoval do Mnichova, v příští sezoně by si zahrál Pohár UEFA. Bayern skončil v bundeslize čtvrtý, Fiorentina v Serii A i po bodovém odpočtu za účast v aféře s ovlivňováním zápasů o místo níže. V italském klubu by se měl nově potkávat s dvěma českými nadějemi Janem Hablem a Ondřejem Mazuchem.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud