11. ledna 2007 • 00:00

Slepička se po zdravotní pauze zapojil do tréninku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden útočník již odešel. Dalšímu se při cestě na Letnou zadřel v Boleslavi motor, přesto je na hrotu ve Spartě velká konkurence. Do ní přichází po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním Miroslav Slepička.



Osmiměsíční trápení má za sebou sparťanský fotbalový útočník Miroslav Slepička. V dubnu loňského roku si zahrál naposledy v první lize proti Jablonci a od té chvíle sleduje své spoluhráče jen z hlediště. Zlomenina patní kosti pravé nohy pro něj znamenala nejdelší herní pauzu v kariéře, ale nyní je už pětadvacetiletý fotbalista znovu fit. Dnes se zapojil do přípravy ligového lídra a věří, že se v zimní pauze dokáže probít do základní sestavy. Ještě na jaře loňského roku Slepička doufal, že potvrdí pověst tvrdého bijce na hrotu letenského útoku. Jenže pak přišel druholigový zápas sparťanského béčka v Brně, kde se zranil. "Nejhorší nebylo to zranění, ale že bylo těžké určit, co mi vlastně je. Nejdříve jsem měl sádru, ale pak se zjistilo, že musím ještě na operaci. Bylo to neuvěřitelné trápení," svěřil se dnes novinářům, když po dlouhém čase mohl zamířit do kabiny jako právoplatný hráč. Během posledních měsíců si prožil těžké chvíle, několikrát i pomyslel na to, zda se dá ještě vůbec dohromady. "Měl jsem před sebou pořád cíl vrátit se rychle na hřiště, ale je jasné, že i takové myšlenky člověka napadnou. Už přece byly případy, že i mladí hráči museli kvůli zranění fotbalu nechat," vyprávěl Slepička, kterého prý držela nad vodou podpora rodiny a také kondičního kouče Aleše Kaplana, s nímž strávil nejvíce času. A rady, jak se dostat zpět, si bral i od někdejšího libereckého spoluhráče Jana Poláka, kterého kdysi ještě v Brně potkalo podobné zranění. "Když jsem nevěděl, co mě čeká, tak jsem vytočil na telefonu Honzu," vzpomněl si na reprezentačního záložníka, který hraje v Norimberku. Dnes poprvé ale mohl Slepička se svými spoluhráči vyběhnout ke společnému tréninku. Spokojenost a úlevu však cítil už před třemi měsíci. "Poprvé jsem měl tehdy možnost se proběhnout a byl to nádherný pocit," zavzpomínal na loňský říjen. V té době už Sparta stoupala tabulkou a podzim skončila na prvním místě. I Slepička prý nyní cítí, jak moc se zlepšilo v klubu klima k lepšímu. "Do kabiny jsem nechodil až tak často, měl jsem jiný program. Ale stačil jsem samozřejmě zaregistrovat, že je tu nyní mnohem větší pohoda," uvedl Slepička. Nyní ho čeká tvrdý boj o místo. Na soupisce Sparty jsou Libor Došek, Tomáš Jun, Jan Rezek a zřejmě přijde i Marek Kulič. Nebojí se konkurence? "Kdepak a na Kuldu se docela těším, hrával jsem s ním v Příbrami," připomněl, kde dělal první fotbalové kroky v nejvyšší soutěži. Pokud by se ale nedostal do základního sparťanského kádru a klub by mu v závěru přípravy nabídl hostování v nějakém jiném prvoligovém klubu, Příbram by si prý stejně nevybral, přestože se o zájmu středočeského klubu v zákulisí spekuluje. "Předně na to nyní nemyslím, protože chci bojovat ve Spartě, ale do Příbrami bych určitě nešel," prohlásil otevřeně.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud