21. srpna 2007 • 00:00

Polák je v Anderlechtu velmi spokojen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Jan Polák si pochvaluje, že po přestupu do Anderlechtu Brusel konečně pravidelně hraje a dokonce na svém oblíbeném postu defenzivního záložníka.



Český fotbalový reprezentant Jan Polák si pochvaluje, že po přestupu do Anderlechtu Brusel konečně pravidelně hraje. V německém Norimberku, odkud do týmu belgického mistra odešel, totiž často naskakoval do zápasu až jako střídající hráč nebo nenastupoval na své oblíbené pozici ve středu zálohy. "Spokojený s přestupem jsem, protože jsem během čtrnácti dnů odehrál tři celé zápasy. Nedohrál jsem pouze přípravné utkání, kdy jsem střídal po šedesáti minutách," řekl Polák novinářům před dnešním odletem české reprezentace k přátelskému duelu s Rakouskem. V něm pravděpodobně Polák celý zápas neodehraje, neboť trenér Karel Brückner hodlá protočit celou sestavu. Šestadvacetiletý záložník zatím netuší, jakou roli si pro něj Brückner připravil, když v nominaci jsou hned tři defenzivní záložníci. Kromě Poláka také Tomášové Sivok a Galásek. V Anderlechtu pravidelně nastupuje v tříčlenné záloze. "Hraju defenzivního záložníka, ale zkusil jsem si už hrát i na těch ofenzivnějších postech," uvedl Polák, který si však místo v sestavě nevybírá. "Pro mě je důležité, abych hrál," dodal. Při přestupu do Anderlechtu očekával, že si v Belgii fotbalové polepší. "Klub je nejlepší v belgické lize, která sice není tak kvalitní jako německá, ale zase máme ty nejvyšší cíle. V tom jsem si polepšil," řekl bývalý záložník Liberce a Brna. "Jestli jsem si polepšil herně, zatím hodnotit nechci, s mužstvem se teprve sehrávám," dodal. Anderlecht začal obhajobu titulu dvěma výhrami 1:0, ale ve 3. kole přišlo první zaváhání, když ztratil dvoubrankový náskok na půdě nováčka Denderu, se kterým remizoval 2:2. "Byla to škoda, protože jsme vedli a pak jsme dostali dva hloupé góly. Potom jsme měli sice tlak, ale nic jsme nevymysleli," litoval Polák ztráty. "Po třech kolech máme sedm bodů a ztrácíme dva body na prvního, to není nic hrozného," uvedl. S komunikací v kabině problémy nemá, s většinou spoluhráčů se domluví anglicky. "Někteří z nich hráli v Německu, takže i ty dva roky němčiny v Norimberku využiju," řekl Polák. Česky si může popovídat s brankářem Danielem Zítkou, který je v Anderlechtu jedničkou. "V začátcích mi dost pomáhá. Sice mi všechno zařizuje klub, ale já to s Danem konzultuji. Ptal jsem se ho na věci okolo telefonu, banky, města a pomohl mi i s hledáním bydlení," řekl Polák. Nový domov si již našel. "Ale stěhovat se budeme až na konci srpna," dodal.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud