20. února 2010 • 18:48

Spartě zajistil vítězství nad Bohemians 1905 Lačný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty týden před startem jarní sezony porazili v generálce další prvoligový tým Bohemians 1905 po brance nováčka Lačného 1:0, ale herně nepřesvědčili. V pražském derby hosté Letenské pořádně potrápili a několik slibných šancí spálili. Sparta možná přišla pro ligový start o brankáře Jaromíra Blažka, který si zranil loket.



Sparta se trápila především v první půlhodině. "Klokani" hráli s velkým nasazením a domácí si s jejich aktivním pojetím nevěděli rady. I proto byl k vidění zcela odlišný zápas než na podzim, kdy hosté na Letné především bránili.

Tentokrát měli i několik slibných střeleckých pokusů, zatímco domácí hráli nepřesně a v některých případech zakřiknutě.Až po půlhodině se sparťané zvedli v ofenzivě a do vedení šli po rohu, který usměrnil hlavou útočník Lačný, pro něhož to byl první gólový počin na hlavním stadionu Generali Areny po příchodu z Ružomberoku.

Wilfried se prodírá obranou Bohemians 1905.Foto Michal Beránek - SPORT


V základní sestavě byly i další nové tváře - záložník Sionko byl nejaktivnějším mužem v rudém dresu a nastoupil i stoper Brabec. V závěru utkání po sérii střídání na obou stranách hra utrpěla a žádný z týmů se už prosadit brankově nedokázal.

Druhý poločas odchytal ve sparťanské brance Matúš Kozáčik, neboť Blažek si při jenom z pádů poranil loket. "Teprve uvidíme, jak to bude vážné," uvedl trenér Jozef Chovanec bezprostředně po konečném hvizdu.

Daniel Bartek bojuje se sparťanem Krejčím.Foto Michal Beránek - SPORT


S výkonem byl spokojen jen napůl. "Jsem hlavně rád, že se nám počet zraněných nezvýšil ještě víc. Soupeř hrál aktivně, my měli velké problémy ve středu zálohy, vázla nám komunikace. V týdnu do ligové premiéry ještě máme nad čím přemýšlet," řekl letenský kouč.

Jeho kolega Pavel Hoftych byl spokojen, jeho tým předvedl agresivní hru. "První poločas byl slušný a i když Sparta pak ukázala svoji kvalitu, je pro mě příjemným poznáním, že se nám dařila atraktivnější hra než během podzimu. V zimní přípravě jsme na tom pracovali, máme nyní více hráčů, kteří mohou ofenzivu zkvalitnit," řekl trenér hostů.

Sparta Praha - Bohemians 1905 1:0 (1:0)

Branka: 36. Lačný. Rozhodčí: Kocourek. Diváci: 1509.

Sparta: Blažek (46. Kozáčik) - Kušnír (84. Sus), Brabec (82. Hoheneder), Řepka, Pamič - Sionko (70. Žofčák), Kucka (75. Folprecht), Vacek (66. Hejda), Zeman - Lačný (65. Jurdík), Kadlec (65. Wilfried).

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek (83. Kotyza), Nikl (70. Lukáš), Cseh, Rychlík - Štohanzl (77. Moravec), Pávek (66. Cissé), Kaufman (80. Vdovjak), Róth (70. Bartek) - Bálek (77. Ibragimov), Škoda.

Wilfried uniká hostujícímu Cissému.
Wilfried uniká hostujícímu Cissému.


Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud