11. dubna 2018 • 15:09

Průvodce sériemi play off NHL: Boston budí děs, Nashville myslí nejvýš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • V noci ze středy na čtvrtek se rozjedou boje o Stanley Cup. Ve hře je i dvacet Čechů v 11 týmechV noci ze středy na čtvrtek se rozjedou boje o Stanley Cup. Ve hře je i dvacet Čechů v 11 týmechFOTO: Koláž iSport.cz

    Nastal čas pro vousy! 1271 zápasů základní části je minulostí, startuje play off. Do boje o Stanley Cup se pustí i dvacet Čechů. Nejpočetnější zastoupení má Philadelphia, která si v prvním kole střihne bitvu o Pensylvánii s Pittsburghem, šampionem posledních dvou let. Po překvapivě vynikající základní části čekají první vyřazovací boje nováčka z Vegas. Chystá se i kalifornské derby mezi Anaheimem a San Jose. Jak deník Sport tipuje série prvního kola? 

  • Tampa Bay - New Jersey

    Češi v akci: Ondřej Palát, Andrej Šustr - Pavel Zacha
    Tip Sportu: 4:1 pro Tampu

    Minulý rok byl Steven Stamkos zraněný a Tampa se ani nedostala do play off. Letos je zdravý a Lightning ovládli Východní konferenciFoto Reuters

    Steven Stamkos bude v pořádku! To je asi hlavní sdělení, které před startem této série zajímá oba zúčastněné tábory. V minulé sezoně přišel populární „Stammer“ o 65 zápasů základní části kvůli zraněnému kolenu. Lightning nakonec stála jeho absence účast v play off . Nyní ale šlapou parádně a zase se řadí mezi hlavní adepty na Pohár. V prvním kole jim budou stát v cestě Devils spoléhající na góly Taylora Halla. Toho čeká po 529 zápasech debut v bojích o Stanley Cup.

  • Boston - Toronto

    Češi v akci: David Krejčí, David Pastrňák - Tomáš Plekanec, Roman Polák
    Tip Sportu: 4:3 pro Boston

    Boston i Toronto měli výbornou základní část, systém NHL je postavil proti sobě hned na úvod play offFoto Reuters

    Jen jednou ztratil tým v poslední třetině sedmého utkání play off třígólový náskok. Torontu se to stalo před pěti lety v prvním kole proti Bostonu. Porážka 4:5 v prodloužení znamenala konec sezony. Pokud jde o vyrovnanost, historie se může opakovat. V základní části oba soupeře dělilo jen sedm bodů. I když si Maple Leafs vedli ve druhé polovině sezony výtečně, Bruins ještě líp – nebyli k zastavení. Se všemi uzdravenými hráči vypadá mužstvo děsivěji než kterékoli jiné.

  • Washington - Columbus

    Češi v akci: Jakub Vrána, Jakub Jeřábek, Michal Kempný - Lukáš Sedlák
    Tip Sportu: 4:2 pro Columbus

    Washington v posledních letech marně touží po Stanley Cupu. Zvládnou Ovečkin a spol. sérii proti Columbusu?Foto Reuters

    X faktor série? Dost možná brankář. Zatímco u Columbusu je jasno, protože Sergej Bobrovskij patřil mezi top gólmany celé ligy, na druhé straně se potýkají s otazníky. Bradenu Holtbymu sezona zrovna nevyšla a je otázkou, zda se kouč Barry Trotz odhodlá postavit mezi tři tyče Němce Philippa Grubauera. Capitals navíc v posledních letech nejsou zrovna týmem pro play off . Ač v dlouhodobém měření dominují, v posledních 20 letech nedokázali dojít dál než do druhého kola.

  • Pittsburgh - Philadelphia

    Češi v akci: Dominik Simon - Jakub Voráček, Radko Gudas, Petr Mrázek, Michal Neuvirth
    Tip Sportu: 4:2 pro Pittsburgh

    Pittsburgh vyhrál Stanley Cup v posledních dvou letech, útok na zlatý hattrick začne v bitvě o Pensylvánii proti FlyersFoto Reuters

    Bitva o Pennsylvánii slibuje jednu z nejvypjatějších sérií. Mezi rivaly z Penguins a Flyers panuje všechno možné, jenom ne vzájemné sympatie. Obrana Pens má za úkol zastavit rozparáděnou jízdu vedenou Claudem Girouxem, šampiony z předchozích dvou let potáhnou protřelí válečníci play off Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Pittsburgh v základní části vyhrál všechny čtyři zápasy a pokaždé nastřílel pět gólů. Tohle však může být jiný film. A žádný výsledek nemusí šokovat.

  • Nashville - Colorado

    Češi v akci: nikdo
    Tip Sportu: 4:1 pro Nashville

    Nashville ovládl celou základní část NHL, v prvním kole se proti němu postaví kometa sezony z ColoradaFoto ČTK

    Přichází čas slávy pro Predators? Je to možné. Už loni svou finálovou účastí potvrdili, jak kvalitní tým mají. Teď ho ještě vylepšili a myslí hodně vysoko. Vlastně nejvýš. Chtějí povyskočit o poslední stupínek nahoru. V prvním kole je čeká kometa sezony z Colorada, které se z pozice největšího břídila minulého ročníku procpalo až do play off. Nashville by se mohl stát po letech prvním klubem, který po President Trophy pro vítěze základní části získá i pohár nejcennější.

  • Winnipeg - Minnesota

    Češi v akci: nikdo
    Tip Sportu: 4:3 pro Minnesotu

    Winnipeg nemá s play off moc zkušeností, kouč Wild Bruce Boudreau zase nikdy nevyhrál sedmý zápas. Kdo ovládne vzájemnou sérii?Foto Profimedia.cz

    Hodně vlažný start, finiš sezony ale parádní. To platí pro oba celky. Zatímco Minnesota se parádně rozjela po Vánocích, Winnipeg formu vyšturmoval do výšin až v samém závěru základní části. Jets měli zažehnuté všechny trysky, běžely na sto procent výkonu. Jedenáct výher z posledních dvanácti utkání budiž velkým strašákem pro Wild. Jejich kouč Bruce Boudreau nikdy nevyhrál sedmý zápas, všechno je ale jednou poprvé. Winnipeg má navíc s boji o Stanley Cup hodně nezkušený mančaft.

  • Vegas - Los Angeles

    Češi v akci: Tomáš Nosek, Tomáš Hyka - nikdo
    Tip Sportu: 4:2 pro Los Angeles

    Vegas jako nováček překvapil celou hokejovou veřejnost. Bude jejich jízda pokračovat i v play off?Foto Reuters

    Vítejte v téhle parádní show! Vegas čeká v úžasné premiérové sezoně v NHL také první play off . Kdo by to byl před startem ročníku řekl, že? 109 bodů a 272 nastřílených gólů je paráda, jakou ligový nováček předtím nikdy nepředvedl. Ve Stanley Cupu se hraje ale jiný hokej, ve kterém mnohdy rozhodují zkušenosti. Ty budou na straně L. A. Mocenský souboj Rytířů s Králi nabídne zajímavou podívanou, ve které se střetne úderný útok s dokonalou obranou. Postoupí ale Kings.

  • Anaheim - San Jose

    Češi v akci: Ondřej Kaše - Tomáš Hertl
    Tip Sportu: 4:3 pro Anaheim

    První kolo play off nabídne i klasickou bitvu o Kalifornii mezi San Jose a AnaheimemFoto Profimedia.cz

    Tady se očekává hodně třaskavá série. Regionální rivalové ze Západní konference se v play off potkávají po devíti letech. V základní části ale bývají jejich střety parádní. „Jsou to naši velcí rivalové, vždycky je to proti nim pěkná řežba. Pro mě je to srovnatelné derby jako Sparta-Slavia v Česku,“ hodnotil v komentáři pro Sport Tomáš Hertl, útočník Sharks. V sezoně se oba týmy utkaly čtyřikrát, a hned třikrát rozhodovaly až nájezdy. Tohle bude vyrovnaná dvojice.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud