20. května 2010 • 21:02

Vůjtek ocenil Jágra: Ve třetí třetině byl skvělý

Autor: tov
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od začátku utkání byl zkušený hokejový kouč Vladimír Vůjtek optimista. Když však po skončení druhé třetiny nic nenasvědčovalo obratu v utkání, se smíchem prohodil: "Teď už jsem spíš fanda."



Jenže od začátku třetí třetiny začala zářit velká hvězda Jaromíra Jágra. A nejprve čeští hokejisté ve čtvrfinále proti Finsku srovnali, při samostatných nájezdech pal rozhodli o výhře 2:1. Díky ní si v sobotu proti Švédsku zahrají o postup do semifinále.

"Byl jsem optimista celou dobu, ale byl to velice těžký zápas. Rozhodla ta dvouminutovka, kdy jsme hráli v prodloužení ve třech. Přežili jsme finskou přesilovku a to rozhodlo. Na penalty už máme šikovné hráče," hodnotil utkání třiašedesátiletý odborník.

Vladimír Vůjtek si nemohl Jaromíra Jágra vynachválit
Vladimír Vůjtek si nemohl Jaromíra Jágra vynachválit

Celkově si podle něho Češi postup zasloužili. "Byla to zasloužená výhra. Finové byli v první třetině lepší, měli dva tři brejky, které Vokoun zlikvidoval, nebo Blaťák rybičkou. V poslední třetině jsme si vytvořili dost šancí, abychom vyhráli už v normální hrací době," říká Vůjtek.

A když měl vybrat nejlepšíčeského hráče utkání, měl jasno. "Je to jarda Jágr. Ve třetí třetině byl opravdu skvělý," chválil Vůjtek. "Oddělit ho třeba za brankou nebo v rohu od puku, to je v podstatě nemožné."

Podle Vůjtka může nyní český tým dojít až do finále. "Tomu týmu jsem věřil celou dobu, i když tam byly dva výsledky, které neodpovídaly našim představám," tvrdí Vůjtek. "Pořád jsem tam viděl, že ten tým může zahrát. I po porážce se Švýcary jsem si říkal, že se můžeme dostat daleko."

Komentovaný ONLINE přenos s postřehy trenéra Vladimíra Vůjtka, finského brankáře Komety Brno Sasu Hoviho a české fanynky »

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud