2. května 2013 • 18:24

Proti Švédům chci být v brance, říká zraněná jednička Pavelec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Ondřej Pavelec se dnes měl chystat na ostrý start hokejového mistrovství světa, místo toho část posledního tréninku před turnajem strávil v péči lékařů a fyzioterapeuta národního týmu. Dění na ledě pak sledoval jen ze střídačky ve sportovním oblečení a v pantoflích.



Opora Winnipegu podle všeho přiletěla již z Ameriky s menším zdravotním problémem, který nechce nikdo blíže specifikovat.

"Rozhodli jsme se s týmem a trenérem, že nebudeme dávat podrobnosti. Prostě se vyskytl problém, který mi neumožňuje trénovat. Doufám, že by to mohlo být v pohodě během dvou tří dnů," řekl Pavelec novinářům.

Nic konkrétního neuvedl. "Jak trénink v Praze, tak středeční tady ve Stockholmu, jsem nemohl dochytat. O podrobnostech bych nerad mluvil. Není to nic zvláštního," řekl pětadvacetiletý gólman, který je v maximální péči lékařů Zdeňka Ziegelbauera, Radka Holibky i fyzioterapeuta Michala Truce.

"Doktoři se snaží dělat maximum, já se snažím dělat maximum, abych mohl co nejdřív na led. Všichni jsme pozitivní. Mělo by to být v pohodě. Snažíme se pro to dělat co nejvíc," řekl.

Kouč Alois Hadamczik se již v předstihu rozhodl, že první zápas proti Bělorusku i druhý proti Švédsku odchytá Alexander Salák. Krýt záda mu bude Pavel Francouz, Pavelec nebude na začátku turnaje ani na soupisce.

Mistr světa z roku 2010 ale předpokládá, že proti domácí reprezentaci bude připraven nastoupit. "Doufám, že bych mohl být do toho zápasu v pohodě. Ale bude záležet na trenérovi, jestli mě postaví, nebo ne," dodal Pavelec.

Švédský led dobře zná Alexander Salák, který chytá v místní nejvyšší soutěži
Švédský led dobře zná Alexander Salák, který chytá v místní nejvyšší soutěži

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud