4. května 2013 • 19:08

Pomalý rozjezd Kanady Dánové v body neproměnili, slaví favorit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady vstoupili do mistrovství světa výhrou nad Dánskem 3:1. Ještě v polovině zápasu ve Stockholmu Dánové vedli, favorit ale dokázal kontrovat a skóre otočil. Dvěma zásahy k tomu přispěl útočník Matt Duchene. Vítěznou trefu si připsala v přesilovce jedna z největších hvězd světového hokeje Steven Stamkos.



Vyrovnané úvodní dějství končili radostněji Seveřané, kteří na posledních šampionátech dokázali vždy potrápit některého z favoritů. V páté minutě musel za sekání pykat kanadský kapitán Eric Staal a už po 24 vteřinách se vrátil do hry, neboť gólmana Dubnyka překonal pohotově Green.

Právě hříšník Staal mohl zanedlouho vyrovnat, jenže dánský brankář Simon Nielsen byl proti. Stejně dopadl i Hall. Pak se na druhé straně vyznamenal Dubnyk při přečíslení Dánů ve vlastním oslabení. V pokračující přesilovce zamířil Giroux do tyče.

Stejně dopadli po změně stran i Dán Madsen a také Stamkos. Dánové s těsným náskokem v zádech odolávali střelecké převaze favorita až do poloviny utkání.

V krátkém sledu za sebou přečkali dvě oslabení, ale pár vteřin po skončení druhého z trestů se prosadil Duchene a vyrovnal. Přišla další přesilovka, z níž stačilo Kanadě 35 sekund a Stamkos poslal svůj celek do vedení. V další šanci neuspěl Skinner.

Na začátku 48. minuty se podruhé mezi střelce zapsal Duchene, jemuž pomohla ke gólu výtečná souhra s Eberlem. Definitivně rozhodnout mohl Read, ovšem neuspěl. Dánové i proto sáhli v čase 58:13 k oddechovému času, aby zkusili hru v šesti bez brankáře, kontaktní gól však nedali.

Skupina A (Stockholm):

Kanada - Dánsko 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Duchene (Eberle), 32. Stamkos (E. Staal, Giroux), 48. Duchene (Eberle) - 5. Green (K. Staal, D. Nielsen). Rozhodčí: Brüggemann, Piechaczek (oba Něm.) - Šeljanin (Rus.), Suominen (Fin). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 5577.

Sestavy:

Kanada: Dubnyk - Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Brodie, Harrison, Schultz - Ladd, Giroux, Stamkos - Read, E. Staal, Simmonds - Hall, Duchene, Eberle - Skinner, J. Staal, O'Reilly. Trenér: Lindy Ruff.

Dánsko: S. Nielsen - D. Nielsen, Lassen, O. Lauridsen, Jesper B. Jensen, Mads Boedker, M. Lauridsen, R. Nielsen - Starkov, Green, Hardt - Christensen, Jakobsen, Mikkel Boedker - Storm, Jesper Jensen, Poulsen - Björkstrand, Madsen. Trenér: Per Bäckman.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud