8. května 2013 • 14:32

Pozor na Dány! Česko ještě neporazili, ale už vypráskali Slováky

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dánska 54 let na mistrovství světa chyběli, ale od roku 2003 už jsou pravidelnými účastníky šampionátu. Proti Česku se jim sice ještě nepodařilo nikdy bodovat, ale od svého návratu mezi elitu už zaznamenali několik překvapivých výsledků na účet jiných favoritů. Zde je jejich přehled.



MS 2003

Dánsko – USA 5:2
Hokejový trpaslík začal po návratu mezi elitu bez respektu. Hned v prvním utkání ve skupině Dánsko porazilo Spojené státy a poslal je do bojů o záchranu. Byla to prvotřídní senzace. "Hráči sami svému úspěchu těžko věřili, když se po závěrečném klaksonu snášeli zpátky na zem," konstatoval list Berlingske Tidende.

Dánsko – Kanada 2:2
Překvapením nebylo ten rok konec. I když v osmifinálové skupině skončili Dánové nakonec poslední, ještě dokázali obrat o jeden bod Kanadu. A po konci šampionátu se mohli chlubit, že neprohráli s novými mistry světa.

MS 2010

Dánsko – Finsko 4:1
Začátek zápasu v základní skupině Finové evidentně podcenili – už v 6. minutě prohrávali 0:2. A pak už jen marně doháněli ztrátu. K vítězství dánského outsidera přispěl brankář Frederik Andersen, který začínal svoji kariéru jako útočník.

Dánsko – USA 2:1 v prodl.
Američané jsou pro Dány oblíbeným soupeřem. Favorita dokázali zaskočit i v druhém utkání základní skupiny a jako vůbec první tým si díky vítězství v prodloužení zajistili jistý postup do další fáze mistrovství.

Dánsko – Slovensko 6:0
Tohle byl opravdový uragán. Dánové nasázeli bezradným Slovákům všech šest gólů během prvních 14 minut zápasu. Ostudnému výsledku odpovídaly i titulky ve slovenských novinách. „Dánové nás profackovali jako žáčky!“ hlásal deník Sme. Hlavně zásluhou tohoto výsledku se Dánové poprvé kvalifikovali do čtvrtfinále MS, kde však vypadli se Švédskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud