11. května 2013 • 13:43

Američané další senzaci Francouzům nedopřáli a vedou skupinu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Francie po šokující výhře nad Ruskem na mistrovství světa další senzaci nepřidali, se Spojenými státy prohráli 2:4, když ve druhé části jen snižovali na 1:2. Američané se díky třem bodům vyhoupli do čela skupiny B.



Hrdinu historického vítězství nad Ruskem Hardyho nahradil mezi tyčemi Huet. Ten měl ale smůlu ve zcela rozdílném přístupu zámořského výběru oproti sborné. Američané svého soupeře od začátku přehrávali, první třetinu ovládli střelecky (12:3) a svou převahu promítli také do skóre.

Dvě úvodní přesilovky sice favorit ještě nevyužil, ale na začátku osmé minuty otevřel skóre Gionta. S dalšími šancemi si poradil Huet, ale ani on nemohl čelit parádní souhře Američanů v 18. minutě, kdy měl snadnou úlohu při zakončení Bobby Butler.

Od druhé části se hra přece jen trošku vyrovnala a Francouzi dokázali zdramatizovat vývoj. Nejprve byl sice blízko třetí trefě Bjugstad, jenže pak museli v rozmezí 15 vteřin zamířit na trestnou lavici Stastny s Johnsonem a Francouzi dlouhou početní výhodou pět na tři nepohrdli - vše před sebou propálil od modré čáry Hecquefeuille.

Huet se poté vyznamenal proti Mossovi, další gól Američanů nebyl uznán kvůli posunutí branky, stav před závěrečnou dvacetiminutovkou zůstával proto otevřený.

Američané v ní nejprve nevyužili dvě přesilovky, poté se sami ubránili v oslabení a krátce po jeho skončení si našel odražený kotouč Stastny a znovu uklidnil svůj tým. Definitivu přidal už po necelých dvou minutách Moss. Ještě 90 vteřin před závěrečnou sirénou sice snížil Yorick Treille, ale více už Francouzi i přes závěrečný nápor při power play nestihli.

USA - Francie 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. S. Gionta (Carle), 18. B. Butler (LeBlanc, Stapleton), 52. P. Stastny (C. Smith), 54. Moss (Faulk, McBain) - 29. Hecquefeuille (Bellemare), 59. Y. Treille (Desrosiers, Meunier). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Rantala (Fin.) - Arm (Švýc.), Käck (Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 7458.
USA: Bishop - Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Ch. Butler, Petry, McBain - Moss, P. Stastny, C. Smith - B. Butler, LeBlanc, Stapleton - S. Gionta, Thompson, Carter - Kristo, Bjugstad, Palushaj. Trenér: Joe Sacco.
Francie: Huet - Manavian, Auvitu, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, Bellemare, S. Treille - B. Henderson, Roussel, Da Costa - Bozon, Raux, Bertrand - Guttig. Trenér: Dave Henderson.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud