Pavel Bárta
6. ledna 2018 • 10:18

Čeští mladíci po debaklu: Otáčet z 0:7 je těžké, čtvrté místo ale hřeje

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUFFALA | Necinklo to. Chtěli víc. Ale i po dalším výprasku hráči brali umístění na šampionátu v Buffalu jako úspěch. V semifinále dostali od Kanady 2:7, v zápase o třetí místo prohráli s Američany 3:9. Tyhle týmy jsou jiná liga. Ale konečné čtvrté místo představuje nejlepší výsledek za posledních třináct let.



„Chtěli jsme vyhrát, ale nepodařilo se to. Nehráli jsme naši hru, dostali hodně gólů… Proti Americe je těžké obracet skóre ze 0:7,“ soukal ze sebe Filip Zadina. „Dostali jsme blbé góly při naší přesilovce, což se nám na turnaji stalo v nejmíň vhodnou chvíli,“ pokračoval.

Se sedmi trefami byl nejlepším střelcem týmu, byl zvolen do nejlepší šestky turnaje. „Nechci ale přemýšlet o sobě. Jsem smutný a zklamaný z toho, co jsme předvedli poslední dva zápasy, kdy jsme bojovali o to nejcennější. O sobě možná budu přemýšlet v dalších dnech, teď mě ale mrzí dvě týmové prohry,“ prohlásil Zadina.

Filip Zadina po boji o bronz proti USA
Video se připravuje ...

„Škoda, že to necinklo, ale vzpomínat budu v dobrém. Myslím, že mohu mluvit za kluky. Měli jsme super partu, mezi hráči i trenéry. Tým si sednul,“ hodnotil Radim Šalda. „V zápase s Američany možná sehrála roli únava, měli jsme trošku zatavené nohy. Není to výmluva, ale předchozí zápas s Kanadou skončil hodně pozdě, někteří kluci šli na regeneraci až v jednu hodinu ráno. Což určitě nebylo ideální. Snažili jsme se co nejvíc, bohužel to skončilo takovým výsledkem,“ vracel se.

Hokejistům po utkání o bronz nebylo moc do řeči. Za klíčový moment duelu všichni označili dvě branky Američanů při české přesilovce na přelomu první a druhé třetiny. „Zápas to rozhodlo. Největší chyba byla ke konci první třetiny, tam jsem namazal já. Pak hnedka po pauze jsme dostali dalšího góla. To se nesmí stávat. Jakmile nám ty dvě branky dali, šlo to jenom dolů a dolů,“ smutnil Martin Kaut. „Prostě se to stává. Nebyla to chyba Kauliho, snažil se s tím něco udělat. Rozhodně mu tu branku nevyčítáme, hokej je o chybách,“ hájil spoluhráče Zadina.

Martin Kaut po utkání o bronz proti USA
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině nasypali Američané šest branek. Češi během zápasu dvakrát prostřídali gólmana, v třetí části se však přece jen vzpamatovali a skóre aspoň částečně zkorigovali.

„Snažili jsme se to dohrát se ctí, ne někoho zranit nebo tak něco,“ líčil Šalda. „Bylo to naše poslední utkání na tomhle mistrovství světa, snažili jsme se dohrát aspoň trochu na úrovni. Ve třetí třetině jsme nic nevypustili a makali až do konce, i když to tak možná nevypadalo,“ přidal se Kaut. „Myslím, že z celkového pohledu můžeme být spíš pozitivní. Čtvrté místo po 13 letech je úspěch. Poslední dva zápasy se nám nepovedly, ale po utkání s Američany jsme si v kabině řekli, že jsme turnaj odmakali jako tým. Teď jsme zklamaní, ale až si na to jednou vzpomeneme, tak podle mě v dobrém,“ dodal.

Tým ve skupině získal devět bodů, prohrál jen se Švédy, ve čtvrtfinále si poradil s Finskem a na nájezdy vydřel postup. „Já si to užil parádně. Před turnajem jsme ještě čtrnáct dní společně trénovali, takovou partu jsem nikdy nezažil. Byli jsme tým, jenom díky tomu jsme postoupili do nejlepší čtyřky. Mrzí nás, že zápasy o medaile nedopadly. Takový konec jako v posledních dvou zápasech jsme si nezasloužili,“ pravil Kaut.

„Mohlo to vyjít, věřili jsme si,“ navázal na něj Šalda. „Škoda posledního zápasu. Bude to štvát, ale doufám, že se ta šance naskytne znovu. Byla to velká zkušenost. A nejen pro mě. V týmu hrálo dost mladších kluků, příští rok bychom z toho mohli těžit. Uvidíme, co bude. Letos jsme skončili čtvrtí, což je určitě dobrý výsledek,“ zdůraznil.

Filip Chytil po boji o bronz proti USA
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40:43. M. Kaut, 42:11. R. Pavlík, 47:45. Kurovský

Hosté: 19:56. Frederic, 20:09. Poehling, 24:18. J. Anderson, 25:52. Frederic, 27:23. Bellows, 32:55. Frederic, 39:02. Bellows, 45:41. Frederic, 57:10. Harper

Sestavy

Domácí: Kořenář (25. Škarek) – Hájek, Budík, Vála (A), J. Galvas, Šalda, Hrdinka, F. Král – M. Zachar (C), M. Kaut, K. Reichel (A) – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, R. Pavlík – Hrabík, Lauko, Kodýtek – Safin.

Hosté: Oettinger (57. Swayman) – Fox, Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows (A) – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson (C) – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic.

Rozhodčí

Schukies (GER), Sjoqvist (SWE) – Kilian (NOR), McCrank (CAN)

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Vše o MS v hokeji do 20 let najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud