16. května 2013 • 18:55

Hadamczikova chyba? Když mluvil o splácení důvěry, tvrdí Hořava

Autor: pta, lah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odjížděli s medailovými ambicemi, domů si přivezou hlavně rozpaky. Nechybělo moc a málem českým hokejistům uniklo i čtvrtfinále, ve kterém po porážce se Švýcarskem vypadli. Jak vidí jejich vystoupení na mistrovství světa Miloslav Hořava? „Nerad bych to nazýval ostudou. Jako hráč jsem to nesnášel. Je to neúspěch, ale slovo ostuda bych nepoužil, protože teď už je strašně těžké na takovém turnaji uspět,“ tvrdí bývalý reprezentační obránce.



Po turnaji bude jedním z témat také budoucnost trenéra u národního týmu. Hořava nechtěl mluvit o tom, zda by měl Alois Hadamczik ve funkci zůstat. "Nechci pozici kouče moc řešit. Bylo by to nekolegiální a jde to mimo mě,“ řekl bývalý kouč Sparty, či reprezentační dvacítky.

Během turnaje Hořavu zaskočil z Hadamczikovy strany pouze jeden výrok. Po upachtěné výhře na nájezdy nad Dánskem vyčetl posilám z NHL, které se na turnaji nepotkaly z ideální formou, že nesplácí důvěru. „To do reprezentace nepatří. Všichni jsou tam na jedné lodi, buď se daří, nebo se nedaří. Ale zodpovědnost za to vždycky nesou všichni. Tohle se mi opravdu nelíbilo,“ podivil se Hořava.

Už příští rok v únoru vyrazí reprezentace na olympijský turnaj v Soči. Vliv letošního rozčarování z mistrovství světa na výsledek pod pěti kruhy však bude podle Hořavy minimální. „Z toho bych si nedělal obavy. To bude úplně jiná akce, do té doby se všechno zapomene. Zase bude záležet, jakou budou mít hráči aktuální pohodu, úplně klidně můžeme mít medaili.“

Radim Vrbata (vpravo) a Jakub Voráček smutně přihlíží švýcarské radosti
Radim Vrbata (vpravo) a Jakub Voráček smutně přihlíží švýcarské radosti

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud