19. května 2014 • 22:11

KDO ČEKÁ ČECHY: Po porážce Rusko. Jinak USA, nebo Bělorusko

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VARIANTY ČTVRTFINÁLE | Vítězství hokejistů Francie nad Dánskem 6:2 pro české reprezentanty znamenalo jistotu postupu do vyřazovací části světového šampionátu v Minsku, zároveň k úternímu utkání Česko - Francie napsalo napínavý scénář: Vítěz zápasu se ve čtvrtfinále vyhne neporaženému Rusku!



Čtvrtfinálová matematika je jednoduchá. Francouzi i Češi sice mají s deseti body jistý postup, nesmírně důležitý boj je ale čeká už v posledním zápase  základní části turnaje. Právě vítěz vzájemného duelu totiž získá ve skupině A třetí místo a vstupenku do souboje s druhým celkem skupiny B.

Porážka s Francií by naopak znamenala jistou konfrontaci s ruskou sbornou, která v šesti zápasech neztratila ani bod. Rusové na šampionátu nastříleli drtivé skóre 29:6 a z prvního místa by je nesesadilo ani nepravděpodobné zaváhání ve zbývajícím utkání s domácím Běloruskem.

Už tak nebezpečný tým navíc posílila hvězda Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin, další vzpruhou jsou také zprávy o zranění Alexandra Ovečkina. Ten v pondělí zmírnil obavy o své koleno, vyšetření v něm neodhalila poškozené vazy.

Když ne Rusko? Buď USA, nebo Bělorusko

Úterní úspěch by pro vítěze znamenal čtvrtfinálové měření sil s s týmem z druhého místa skupiny B. To mohou za aktuálního stavu získat už pouze dva týmy: buď Spojené státy, nebo Bělorusko.

Právě domácí tým si v pondělním utkání zajistil postup díky výhře 3:1 nad Lotyšskem a v posledním zápase skupiny ho čekají Rusové. Americká reprezentace pak v roli jasného favorita dohraje základní část proti Německu.

Český tým však musí nejprve splnit jasný scénář, než se bude moci těšit z alespoň papírově snadnějšího soupeře: jakkoliv porazit Francii, která se do čtvrtfinále probojovala poprvé od roku 1995.

Z V VP PP P Skóre B
Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud