29. dubna 2015 • 10:10

Sládek Staropramenu: V O2 areně na vás čeká čerstvé tankové pivo

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská multifunkční O2 arena se v době vyprodaných sportovních a kulturních akcí proměňuje v největší hospodu v České republice se 17 tisíci hosty. „Dodávat návštěvníkům haly kvalitní, čerstvé a nepasterizované pivo je pro nás prioritou,“ říká Zdeněk Lux, vrchní sládek smíchovského Staropramenu. Pivovaru, který největší hale u nás dodává pivo od jejího otevření v roce 2004.



Pivovary Staropramen jsou dlouhodobým partnerem O2 areny, největší multifunkční haly v Česku. V čem spočívá spolupráce?

Před dvanácti lety, v době výstavby haly, jsme byli vybráni jako dodavatel piva a správce pivního hospodářství a dostali jsme stručné a zdánlivě jednoduché zadání – umožnit každému návštěvníkovi tehdejšího hokejového mistrovství, aby si během přestávky mohl dát pivo. To v prostorech, kde by dodávka piva v sudech znamenala obrovskou zátěž. Museli jsme s našimi partnery vymyslet a zprovoznit unikátní pivní systém. To se podařilo a systém od otevření haly zvládá i ty největší akce. Nyní je naším hlavním úkolem o toto pivní hospodářství denně pečovat a zásobovat halu kvalitním a čerstvým pivem.

Jak je zajištěna kvalita piva v hale, do které se vejde až 17 tisíc diváků?

Kvalita piva je pro nás přirozeně prioritou. Do haly vozíme cisternou s tanky čerstvý nepasterizovaný Staropramen Světlý přímo z pivovaru, který je od O2 areny vzdálen necelých 10 km. Čerstvost je přitom pro pivo klíčovou kvalitativní vlastností. Když jsme to počítali, tak se pivo do haly dostane do 2 hodin od opuštění našeho pivního sklepa v pivovaru. V hale je pak pivo skladováno v pivních tancích při konstantní teplotě kolem čtyř až pěti stupňů. K výčepům se tak dostává v optimální kondici nezatížené dlouhým skladováním.

Do haly se pivo vozí přímo ze smíchovského pivovaru speciální cisternou pro tankové pivo. Do haly se pivo vozí přímo ze smíchovského pivovaru speciální cisternou pro tankové pivo.Foto Staropramen

Při jakých akcích v O2 aréně se vypije nejvíce piva?

Záleží, zda je o jednorázovou nebo dlouhodobější akci, hokejový zápas, rockový koncert nebo taneční party. U jednorázových akcí vedou rockeři, celkově pak dlouhodobé sportovní akce v čele s minulým hokejovým šampionátem. Při něm se vypily stovky tisíc piv.

Návštěvníci haly dostávají pivo čerstvé, nepasterizované a čepované přímo z pivních tanků. Návštěvníci haly dostávají pivo čerstvé, nepasterizované a čepované přímo z pivních tanků.Foto Staropramen

Asi není jednoduché spotřebu takové akce naplánovat?

Blízkost pivovaru nám mimo jiné umožňuje flexibilně reagovat na poptávku v hale, která se u každé akce liší, někdy výrazně. Nezanedbatelnou výhodou je naše dlouhodobá zkušenost. Dokážeme akce dobře odhadnout a naplánovat zásobování. Taky proto máme v hale neustále přítomného správce pivního hospodářství, který o něj denně pečuje.

Jak unikátní pivní systém funguje a jak se pivo dostane ze Staropramenu do O2 areny si můžete prohlédnout zde:

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud