10. dubna 2019 • 21:12

Česko - Rakousko 3:1. První úspěšný test před MS! Při debutu zářil Fořt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili ve Znojmě v prvním zápasovém testu před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku Rakousko 3:1. V duelu Euro Hockey Challenge se o branky týmu kouče Miloše Říhy postarali David Tomášek, Lukáš Klok a debutant Tomáš Fořt.



Gólman Marek Langhamer při reprezentační premiéře přišel o čisté konto v čase 57:41, kdy Rakušané zmírnili porážku. Odveta se bude hrát v sobotu od 16:15 v Linci.

Premiéru v národním týmu si proti 14. týmu loňského mistrovství světa odbyli také útočníci Tomáš Fořt a Šimon Stránský. Hned po 100 sekundách nabídl domácím přesilovou hru Wolfův faul a ve čtvrté minutě ji zužitkoval Tomášek, který po Fořtově teči Jordánova pokusu doklepl puk do okryté branky.

Další možnost měl Mertl, gólman Kickert odolal i po průniku Radima Zohorny i Sekáče. V polovině zvýšil střelou z pozice za levým kruhem obránce Klok a v devátém reprezentačním startu se radoval z premiérové branky.

Říhův tým měl jednoznačnou převahu a rakouský gólman si poradil se Zdráhalovým pokusem. V 13. minutě Langhamerovu branku ohrozila ojedinělá tečovaná střela Hofera z ostrého úhlu. Při Maxově vyloučení našel Tomášek Mertla, který ale přestřelil. Gól nepřinesly ani pokusy Tomáše Zohorny a Dvořáka.

David Tomášek střílí první branku utkání s Rakouskem
David Tomášek střílí první branku utkání s Rakouskem

Český tým dominoval a Langhamer si připsal první zákrok až ve 25. minutě při Tomáškově vyloučení a střele Schlachera od modré čáry. Větší šanci měl po průniku v oslabení Jordán, Kickert ale zasáhl.

V polovině druhé části vysunul Tomáš Zohorna do úniku Sekáče, který také ztroskotal na gólmanovi Lince. Stav se nezměnil ani po střele Filipa Pavlíka, pokusu Radovana Pavlíka či možnostech Beránka a Radima Zohorny.

V úvodu závěrečného dějství ukryl Kickert Tomáškův bekhendový pokus v lapačce. V dobré pozici netrefil puk Beránek a průnik Radovana Pavlíka zlikvidoval rakouský gólman. Ve 44. minutě se dostal do šance Zwerger, ale Kundrátek mu ji zmařil.

Při vyloučení Filipa Pavlíka měl Langhamer práci, ale udržel čistý štít. V 50. minutě pomohla hostům po Sekáčově zakončení zblízka tyč a o dvě minuty později znovu po Dvořákově střele z pozice mezi kruhy.

V 53. minutě už Češi skórovali. Červený zpoza branky našel zcela volného Fořta, který pohotově překonal Kickerta. Další možnost měli ještě Beránek a Řepík. Langhamerovi sebral nulu z dorážky po Wolfově pokusu Hofer.

Góly

Domácí: 03:09. Tomášek, 09:57. Klok, 52:42. Fořt

Hosté: 57:41. Hofer

Sestavy

Domácí: Langhamer (Bartošák) – Kolář (C), Kundrátek, Jordán, Pavlík F., Krejčík, Mozík, Dvořák, Klok – Sekáč, Zohorna R., Řepík (A) – Červený, Fořt, Tomášek – Zdráhal, Mertl, Stránský – Beránek, Zohorna T. (A), Pavlík R.

Hosté: Kickert (Müller) – Maier, Lindner, Schlacher (A), Wolf, Vallant, Payr, Matzka, Stefler, Kernberger – Ulmer, Häussler, Ganahl (C) – Hofer (A), Haudum, Zwerger – Wachter, Gaffal, Macierzynski – Pöschmann, Maxa, Antonitsch.

Rozhodčí

Hradil, Šír – Lederer, Tošenovjan

Stadion

Nevoga aréna, Znojmo

Návštěva

4250 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud