21. prosince 2008 • 20:55

Růžička: Měli jsme moc vyloučených

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace dnes ve svém posledním vystoupení na Channel One Cupu podlehla Finsku 2:5. Podle trenéra Vladimíra Růžičky se dnešní duel rozhodoval hlavně v přesilovkách.



"My jsme hráli špatně, prohrávali 0:2 a pak se sice dostali zpátky do hry, ale poté dostali další gól na 2:3 stejně jako s Ruskem. Bylo to po chybě, když jsme neobsadili hráče," řekl Růžička.

Z druhé dvojnásobné početní výhody mohli Češi ve třetí třetině srovnat na 3:3. "Taková přesilovka prostě musí mít gól. Tam se ten zápas lámal. A oni nám hned nato dali gól na 4:2," připomněl Růžička.

Jednou z dalších hlavních příčin porážky byla podle něho nedisciplinovanost. Jeho svěřenci putovali hned v deseti případech na trestnou lavici, Leoš Čermák si navíc vysloužil desetiminutový trest. "Měli jsme strašně moc vyloučených, hráče to pak stojí hodně sil. Finové sami si přesilovky hráli lépe. Zápas se rozhodoval ve třetí třetině, kdy jsem hráli skoro dvě minuty přesilovku pět na tři, ale nedali jsme góla."

Křest ohněm si prožil brankář Alexander Salák, i přes pět inkasovaných branek několika dalším gólům zabránil a předvedl velice solidní výkon. "Hodně těžká premiéra. Musel tam chytat neustále v oslabení, když jsme byli ve třech, nebo ve čtyřech. Na to, že chytal první zápas, tak to bylo dobrý," pochválil Růžička mladého brankáře.

Hráče i přes porážku pochválil za vystoupení na turnaji, co se přístupu k zápasům týče. "Stejně musím hráčům za tu obrovskou bojovnost v průběhu celého turnaje poděkovat," řekl Růžička. Připomněl však také náročnost podobného klání. "Ta tři utkání takhle ve čtyřech dnech jsou strašně náročná a nemusí to pokaždé vyjít. Na druhou stranu nám to u některých hráčů ukáže, jak na tom jsou," prohlásil Růžička.

Finský kouč Jukka Jalonen si pochvaloval především způsob, jakým jeho svěřenci zvládli poslední dějství, do něhož vstupovali při těsném vedení 3:2, a zároveň poté, co nechali soupeře, aby se dostal do tempa. "Jsem spokojený hlavně s hrou ve třetí třetině, kdy jsme se vyvarovali zbytečných vyloučení a faulů, jichž jsme se dopustili v druhé části," prohlásil Jalonen.

Vystoupení jeho týmu na druhém podniku série Euro Hockey Tour ho potěšilo. "Celkově jsem s turnajem spokojený. Skončili jsme druzí, vyzkoušeli několik hráčů a celkem tak pět nebo šest členů tohoto kádru by se mohlo objevit na mistrovství světa v příštím roce," nastínil Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud