14. dubna 2009 • 17:52

Hokejisty poprvé vedl Růžička

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacet hokejistů včetně největší hvězdy Jaromíra Jágra dnes poprvé pod vedením hlavního trenéra Vladimíra Růžičky zahájilo v Liberci přípravu na České hokejové hry, závěrečný turnaj seriálu Euro Hockey Tour.



Z nominované třiadvacítky chyběli karlovarský obránce Ondřej Němec a útočníci Rostislav Olesz s Michaelem Frolíkem z Floridy, kteří by za týmem měli dorazit až v příštích dnech.

Naopak navíc se k mužstvu připojil brankář Martin Prusek, který se však na ledě objeví až ve středu, nebo ve čtvrtek.

Český tým má v nominaci ještě dvě volná místa, která by měli zaplnit zástupci extraligových finalistů z Karlových Varů a pražské Slavie. Jedno z nich zaujme Slávista Roman Červenka, který se k týmu připojí v pátek, druhé brankář mistrovského celku Lukáš Mensator, jenž však zřejmě na turnaji chytat nebude.

Připravený přicestovat je podle Růžičky i další jeho svěřenec ze Slavie Roman Vondrka. "Možná ale přijede spíše někdo z Varů," uvedl reprezentační kouč neurčitě.

Vladimír Růžička na střídačce Slavie. Vladimír Růžička na střídačce Slavie.Foto Jaroslav Legner SPORT


Jistě to však nebude Petr Kumstát, jenž je zraněný podobně jako nejproduktivnější hráč extraligy Jaroslav Bednář ze Slavie. Růžička se připojil k národnímu týmu stejně jako Jágr dnes, doposud se totiž věnoval Slavii.

Za problém to ale nepovažuje. "Nevadí to. Stejně většinou ti hráči, kteří jsou vytížení, tak šli (ve svých soutěžích) dost daleko," poukázal na skutečnost, že po sérii přípravných utkání budou zkušenější hráči poprvé startovat až na libereckém turnaji.

Řadu otázek navíc řešil společně s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem telefonicky. Stejným způsobem byl ve spojený s hráči z NHL, které reprezentace oslovovala.

"Bylo toho dost, ale mně to tak vcelku vyhovuje. S klukama (trenéry) jsem byl ve spojení, pořád jsme něco řešili. Ale Slavii jsem v žádném případě nešidil. Když jsem měl odpoledne čas, tak jsem si řešil národní mužstvo. Navíc do zámoří se stejně většinou volalo odpoledne, nebo večer," vysvětlil Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud