17. března 2018 • 04:58

Smoleňák: Že já takové góly nedávám? Podívejte se na YouTube

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou situace, ve kterých Radka Smoleňáka nevidíte moc často. Třeba? Brejk. Tenhle v 58. zakončil brilantně. Naznačil, položil si brankáře Romana Willa a poslal puk pod horní tyč. Při čtvrtfinálové výhře Mountfieldu nad Libercem 3:1 vstřelil vítězný gól. Jakoby to ani nebyl ten ranař s vyndávacími zuby, ale klon Martina Procházky. „Vždyť jsem taky z Kladna. Jediný rozdíl mezi námi spočívá v tom, že já jsem levák, on byl pravák,“ usmíval se útočník.



Liberec po jeho zásahu zkoušel reklamovat, jestli se nejednalo o postavení mimo hru. „Asi ví, že jsem strašně rychlej, tak si třeba říkali, jestli jsem nebyl rychlejší než puk,“ vykládal dobře naladěný útočník. Aby taky neměl dobrou náladu. Mountfield vede ve čtvrtfinále 2:0 na zápasy, on posbíral v prvním utkání dvě asistence, ve druhém vstřelil klíčový gól, hraje podstatnou roli. „Prostě jsem naznačil a poslal to brankáři pod kládu. Zaplaťpánbůh za to,“ popisoval brilantní provedení.

A že zatím takových gólů moc nedal? „No tak se podívejte na YouTube,“ rozesmál se při otázce, jak často takové kousky zvládá. „Ne, je pravda, že já se motám kolem branky, kde to bolí, tam je můj hokej, musím ho takhle hrát. Ale náhodou, i já mám nějaký světýlko v tunelu a teď přišlo. Těší mě, že jsem dokázal pomoci k důležitému vítězství.“

Moc dobře si uvědomuje, že bude klíčové vyválčit nějaký úspěch i v Liberci, kde Hradec nevyhrál od své první sezony v extralize. Naposledy pod Ještědem uspěl 13. října 2013 při přestřelce 7:6, od té doby nic. „Tam se nehraje nikdy snadno. Máme to rozjeté super, tak uvidíme, jak to bude vypadat. Hlavně musíme pořád pracovat,“ vybízí hradecký silák.

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:1. Parádní obrat! Mountfield zvítězil i podruhé
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51:38. Cingel, 57:13. Smoleňák, 58:51. Jaroslav Bednář

Hosté: 05:39. Bakoš

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Zigo, Látal – R. Pavlík.

Hosté: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

6390 diváků

Do hromadné potyčky se zapojil také domácí útočník Radek Smoleňák
Do hromadné potyčky se zapojil také domácí útočník Radek Smoleňák

Mountfield HK - Liberec: Cingel mezi betony propálil Willa a bylo vyrovnáno, 1:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Bulíř si srazil kotouč do vlastní sítě a vzteky zahodil hokejku, Filippi ji rozmlátil, 3:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Zaplněná liberecká trestná, sudí v závěru trestali Tygry
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud