19. dubna 2018 • 22:00

SESTŘIH: Krok od obhajoby! Kometa přejela Třinec 5:2, Hrubec byl střídán

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Komety Brno dělí jediná výhra od obhájení mistrovského titulu a rekordního 13. triumfu v historii. Ve čtvrtém finále zvítězili nad Třincem 5:2 a vedou v sérii 3:1 na zápasy. Rozhodnout mohou už v neděli na soupeřově ledě, kde se bude hrát od 17:00.



Gólem a asistencí přispěli k dnešnímu úspěchu domácích Martin Erat, Hynek Zohorna, Alexandre Mallet a Tomáš Vincour. Brno má na kontě 12 titulů a v historické tabulce se dělí o první místo s Duklou Jihlava.

Oceláři nastoupili oproti středečnímu třetímu duelu se dvěma změnami v sestavě. Chyběli obránce Milan Doudera a útočník Erik Hrňa. Jejich místa zaujali Bohumil Jank a Jan Rudovský, který působil v prvoligovém Prostějově a oblékl dres Třince poprvé.

Ve čtvrté minutě otevřela skóre Kometa. Erat vyřešil přečíslení tří na dva individuálně, mezi kruhy vystřelil přes bránícího Vlacha a trefil se do levého horního rohu třinecké branky.

Vzápětí Čiliak stihl zalehnout Musilův tečovaný pokus před dorážejícím Draveckým. V šesté minutě Oceláři vyrovnali, když Krajíčkovu střelu od modré čáry tečoval Vlach. Na druhé straně měli možnosti Hruška s Eratem. Po jeho šanci zůstal ležet na ledě Radim Zohorna, jehož zasáhl Roth hokejkou. Brněnský útočník ze zápasu odstoupil, ale sudí Hodek s Pešinou zákrok nepotrestali.

SESTŘIH: Kometa Brno - Třinec: 5:2. Zábranského mašina má na dosah obhajobu titulu
Video se připravuje ...

Vedení vytěžila Kometa z Jankova faulu a vůbec poprvé ve finálové sérii proměnila přesilovku. Hynek Zohorna při signalizované výhodě ještě neuspěl, ale při hře pěti proti čtyřem zakončil úspěšně kombinaci Erata a Zaťoviče a se sedmi góly se dotáhl do čela tabulky střelců play off. Ozdobil tím svůj 400. zápas v extralize.

Třinec se ubránil při Svačinově trestu a těsně před pauzou ještě po Rothově ráně doráželi Chmielewski a Cienciala, ale Čiliak Kometu podržel.

V druhé části se Třinec tlačil za vyrovnáním. Při Malcově vyloučení ale ujeli v oslabení Hynek Zohorna s Malletem, který blafákem do bekhendu zvýšil na 3:1.

Za 34 vteřin Oceláři snížili, z pravé strany od mantinelu se trefil přes stínícího Ciencialu obránce Krajíček. V 36. minutě vrátil Brnu dvoubrankový náskok Vincour, k němuž mezi kruhy nešťastně srazil puk po Malletově protiútoku Roth. Gólmana Hrubce vystřídal Hamerlík, který držel čistý štít, přestože Oceláři hráli po faulech Draveckého a Rotha tři minuty v oslabení.

V úvodu závěrečné části minul v dobré pozici Marcinko a po střele Rudovského pomohla Čiliakovi horní tyč. Kometa se pak ubránila při Nečasově vyloučení.

Třinecký kouč Václav Varaďa sáhl již téměř jedenáct a půl minuty před koncem při hře čtyř proti čtyřem k power play, ale branku to nepřineslo. Čtyři minuty před koncem zkoušeli Oceláři power play znovu a v čase 57:33 dovršil výsledek do prázdné branky Dočekal.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Jsem přesvědčen, že jsme dnes odehráli nejlepší utkání v sérii. Šli jsme brzy do vedení, nezlomilo nás ani soupeřovo vyrovnání. Hodně nám pomohl gól při přesilovce na 2:1 a další branka při našem oslabení. Měli jsme oproti včerejšku lepší pohyb. Řekli jsme si také některé zásadní věci, pokyny kluci plnili do puntíku. Za úspěchem byla obrovská bojovnost, enormní nasazení a vynikající výkon brankáře Čiliaka. Za to bych chtěl hráčům poděkovat. Velký podíl na úspěchu mají i diváci, kteří připravili neskutečnou atmosféru."

Václav Varaďa (Třinec): "Měli jsme velmi dobrý start do zápasu. Rychlý pohyb. Z nasazení a víření nás malinko srazila první branka, kdy jsme propadli v útočném pásmu a soupeř toho využil. Ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře. Kometě se ale podařilo dát branku v přesilovce, kterou sehráli parádně. Měli jsme více ze hry. Kluci zápas odmakali, odbojovali. Pokud ale třikrát propadneme na venkovním kluzišti ve finále, tak se z toho pro domácí něco ujme. Dnes to byl jasný příklad. Ve třetí třetině jsme měli ohromně těžké se dostat do útočného pásma a tím k nějakým střelám a šancím. Jsem rád, že kluci nic nevypustili. V hlavách se nachystali třetí třetinou na další zápas, který nás čeká v neděli. Budeme chtít sérii vrátit do Brna."

Zohorna o pátém finále: Půjdou po nás. Víme o co hrajeme, emoce krotit nemusíme
Video se připravuje ...

Martin Erat říkal, že hraje se Zohornou a je mu jedno jakým, smál se Hruška
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:19. M. Erat, 13:09. H. Zohorna, 29:27. Mallet, 35:36. Vincour, 57:33. Dočekal

Hosté: 05:14. R. Vlach, 30:11. Krajíček

Sestavy

Domácí: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – L. Horký, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal.

Hosté: Hrubec (36. Hamerlík) – Krajíček (C), D. Musil, Jank, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Rudovský – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík – Kofroň.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Tošenovjan, Lederer

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 diváků

Kometa Brno - Třinec. Dočekal se dočekal. Prvním gólem v play off do prázdné dovršil trápení hostů, 5:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Vincour propálil Hrubce a čtvrtým gólem ho vyhnal z branky, 4:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Oceláři zůstávají v kontaktu. Čiliak nevychytal střelu Lukáše Krajíčka od modré, 3:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Mallet zaskočil Oceláře ve vlastním oslabení a Kometa odskakuje, 3:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Hala opět jásá z vedení domácích. Hynek Zohorna využil přesilovku, 2:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Parádně načasovanou tečí poslal Roman Vlach puk za Čiliaka a je srovnáno, 1:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Martin Erat využil šance v přečíslení a otevřel tak skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Brněnští útočníci Hynek Zohorna (vlevo) a Alexandre Mallet se radují ze vstřeleného gólu
Brněnští útočníci Hynek Zohorna (vlevo) a Alexandre Mallet se radují ze vstřeleného gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud