12. září 2008 • 19:49

Kladenský gólman Kopřiva uhájil nulu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znojemští hráči přijeli do Kladna s cílem bodovat. Proti ale byl domácí gólman Kopřiva, který si po výsledku 2:0 připisuje čisté konto. První gól sezony zaznamenal Martin Procházka.



Tým Geus Okna po loňském nepodařeném vstupu do sezony prožívá letos daleko lepší start. Orli nenašli repept na gólmana Miroslava Kopřivu, který si připsal své první čisté konto v sezoně, a nenavázali na výhru nad Třincem.

Nečekaný plný bodový zisk z Liberce závratnou návštěvu do kladenských ochozů nepřilákal. Tři tisíce diváků vidělo z obou stran prvních dvacet minut opatrnou hru.

Souhrn 2. kola Extraligy >>>

Jediným vzrušujícím momentem byla akce Patery, který našel před brankářem hostů Trvajem Procházku, ale ten netrefil letící puk ideálně. O chvíli později měl větší možnost ke skórování Frolík, ale gólman Jihomoravanů předvedl své umění.

Branka padla až ve 24. minutě, kdy střelu Martina Procházky od modré čáry nešťastně tečoval Rýgl a překvapil tak svého svého spoluhráče v brance.

Utkání jsme sledovali on-line >>>

Kladno potom mělo několikaminutový drtivý tlak, ale hosté odolali. Zhruba od poloviny zápasu naopak vzali otěže do svých rukou hosté.

Hlavně první Dopitova řada zaměstnávala gólmana Kopřivovu, který však odolával.

Kopřiva děkoval obráncům >>>

Znojmo bylo aktivní i v závěrečné části, ale jeho snahu zmrazil v 45. minutě Bělohlav, který z nenápadné akce vybruslil od zadního mantinelu před branku a překonal Trvaje.

Orli si nadále snažili, ale domácí si již vítězství nenechali vzít. V závěru ale mohl zvýšit kladenský Diviš.


Geus Okna Kladno - Znojemští Orli 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Martin Procházka (Diviš), 45. Bělohlav (Kalla). Rozhodčí: Vampola - Pavlovič, Bláha. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 3061.

Sestavy:
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Znojmo: Trvaj - Tesařík, Švrček, Rýgl, Chvátal, Kotaška, Mojžíš, Štach - Selingr, Dopita, Erat - J. Svoboda, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud