5. listopadu 2008 • 20:10

Štrba v Mladé Boleslavi končí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Martin Štrba končí v Mladé Boleslavi. Letní posila ze Sparty dostala od klubu svolení k jednání o angažmá v jiném klubu. Naopak smlouvu s klubem prodloužil útočník Jan Benda.



Právě ten měl původně kontrakt jen do konce října. Nová smlouva platí v případě udržení klubu v nejvyšší soutěži až do 30. dubna 2010. Na čtrnáctidenní zkoušku míří do Mladé Boleslavi obránce Denis Kazjonov z Chabarovsku.

Dvaatřicetiletý Štrba, jehož v posledních dvou sezonách při působení ve Spartě provázely zdravotní potíže, v dresu Mladé Boleslavi v této sezoně nastoupil ve 13 zápasech a nasbíral jen tři asistence.

Celkem bývalý hráč Českých Budějovic či Liberce v nejvyšší soutěži zaznamenal v 567 utkáních 280 bodů za 113 tref a 167 asistencí.

O čtyři roky starší Němec českého původu Benda je nejproduktivnějším hráčem nováčka soutěže, když v 21 duelech nasbíral 12 bodů za dvě trefy a deset přihrávek.

V Česku hrál účastník mnoha mezinárodních turnajů se zkušenostmi z řady ligových soutěží i za Slavii, Spartu a Litvínov. Z 258 duelů má na kontě 166 bodů za 55 branek a 111 asistencí.

Po odchodu beka Jiřího Marušáka do Balašichy hledá klub náhradu v Rusku, odkud přicestuje Kazjonov. Od pátku bude na čtrnáctidenní zkoušce s opcí na dvouletou smlouvu.

"Přichází na doporučení agenta Jiřího Zítka, který zprostředkovává hodně transferů s týmy z KHL," uvedl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Jaromír Šindel.

V nejvyšší ruské soutěži hrál Kazjonov za MVD Tver (nynější Balašicha),
Novokuzněck, Omsk a v této sezoně v KHL za Chabarovsk. Za Amur nastoupil v šesti zápasech a nebodoval.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud