13. listopadu 2008 • 15:30

Duda se o rvačce nebavil

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Duda i Milan Gulaš. Oba budějovičtí hráči nechyběli na včerejším rozbruslení před zápasem Ligy mistrů s Ufou. O jejich vzájemné potyčce na nedělním tréninku už informoval deník Sport. Oba aktéři se odmítli vyjádřit.



Gulaš odnesl ostřejší výměnu názorů monoklem a pochroumaným ramenem.

Otázky přetrvávají. Incident provází mlčení, hokejisté k němu nechtějí říct nic bližšího. Tak jak to tedy bylo?

Látal: Radek je pro nás platný hráč >>>

Podle informací deníku Sport měl Gulaš při nácviku jedné z herních situací při odpoledním tréninku odevzdat puk soupeři, což se nelíbilo Dudovi. Ten po třiadvacetiletém odchovanci Budějovic vystartoval. Oba kohouty od sebe museli roztrhnout až spoluhráči.

„Nestalo se nic, co by vybočilo z klasického rámce tréninkové jednotky,“ řekl k tomu Jaromír Látal, sportovní manažer klubu. „Já osobně jsem takových soubojů podstoupil za svou kariéru celou řadu,“ dodal.

A co na to oba aktéři rozmíšky?
Radek Duda odcházel po včerejším rozbruslení z ledu a zamířil rázným krokem rovnou do šatny. Po cestě jen stihl naznačit, že se o ničem bavit nechce. Žádost o rozhovor odmítl a zmizel v kabině.

Milan Gulaš, jenž platí za jednoho z nejvstřícnějších hokejistů Mountfieldu, byl sice ochotnější, ale ani on se k incidentu vyjádřit nechtěl. Subtilní útočník zůstal po tréninku déle na ledě a společně s druhým koučem Tlačilem a spoluhráčem Macháčkem pilovali sehrávku v útočném pásmu.

„Nezlobte se, ale opravdu to nechci komentovat,“ omluvil se Gulaš při odchodu z kluziště. Na led se pak ještě vrátil, aby vyzkoušel puky, s kterými se mělo hrát večerní utkání Ligy mistrů.

Ke konfliktu mezi Dudou a Gulašem došlo. To je jasné. Podle informací deníku Sport byl střet plný emocí. Podle slov manažera Látala se však nic extrémního nestalo. „Chceme po hráčích, aby dohrávali všechny věci a dřeli naplno i na tréninku. Opravdu to nebylo nic, co by přesáhlo klasický rámec tréninku,“ ubezpečil znovu sportovní manažer Mountfieldu.

Proč ale nechce nikdo z hráčů o tomhle případu mluvit? „Protože není o čem,“ utnul diskuzi Látal.

A co kouč Ernest Bokroš? „Ani já k tomu nic říkat nechci. I kdyby se něco takového stalo, je to věc, která se musí vyřešit v kabině,“ řekl pouze trenér Budějovic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud