15. února 2009 • 22:22

Šlégr zkolaboval!

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovští diváci už slavili vítězství nad Libercem. Do konce zápasu chybělo jen 90 vteřin, když se miláček domácích příznivců obránce Jiří Šlégr bezvládně svalil na led. Všechno ztichlo, objevili se lékaři, nosítka.



Pořádně vyhrocená partie jde okamžitě stranou, tady jde o mnohem víc, o zdraví. Nikdo ještě netuší, zda nejde i o život.

Co se vlastně přihodilo?

Šlégr ještě pospíchal pomoct do obranného pásma. Před branku však nedorazil. Sotva přejel modrou čáru, skácí se jako podťatý, tváří k ledu. Hrůza, zděšení.

„Co se mu stalo?“ křičelo z vyděšených očí. Ze střídačky okamžitě vystartoval lékař, kolem legendárního obránce se shluklo klubko hráčů, nastalé ticho bilo po předcházející vřavě do uší. Kapitán Robert Reichel pospíchal do rohu kluziště, aby přivolal osádku záchranky. Jeho kamarád vzápětí opustil led na nosítkách a zmizel v sanitce mířící do mostecké nemocnice.

PŘEČTĚTE SI:

Šlégr podstoupil vyšetření zraněných zad

Reichel: Hlavně, aby byl v pořádku

„Guma, Guma!“ burácelo hlediště. „Jííírka Šlégr,“ přidal se liberecký kotel. Bolestí ochromený hráč zvedl ruku. Dobré znamení! Nešlo o problém ohrožující ho na životě. Všichni si mohli aspoň částečně oddechnout. Příčinou nečekaného pádu byla záda, s nimiž byl majitel zlatého hattricku před třemi lety ještě v USA na složité operaci. Lékaři mu tehdy transplantovali ploténku.

Šlégr se dokázal na led vrátit, leckdy hrál pod injekcemi. Včera ho však bolest přemohla. „Víme, že má se zády dlouhodobě problémy, občas ho třeba brní nohy,“ říká Vojtěch Kubinčák. „Takhle extrémní to ale ještě nebylo. Jirka sám musí vědět, jestli má pokračovat.“

Pořádně vyděšení byli liberečtí borci. Finský gólman Tero Leinonen se dokonce hned ptal kolem projíždějícího Reichla, co se přihodilo. Přitom s ním cloumala frustrace ze ztraceného zápasu. Průchod jí dal po gólu Jánského na 3:0, po kterém vzteky o tyč zlomil hokejku a vyfasoval osobní trest.

Nebo obránce Richard Jareš. Chlap jako hora, který se ještě v první třetině Šlégrovi postavil. A v bitce s vyhlášeným tvrďákem obstál, souboj neměl vítěze. Po utkání však byl vyjukaný, co se jeho sokovi přihodilo. „To bychom nebyli lidi, kdyby mu to někdo přál,“ vyhrkne. „Samozřejmě mu každý přeje, aby to bylo chvilkové a aby se z toho co nejdříve dostal.“

Nesmírně vypjatý zápas srovnatelný už s play off tak měl nečekaně poklidný konec. Šlégrovo zranění jako by neutralizovalo liberecký zmar. „Po něčem takovém se člověku už ani nechce hrát. Jen si říkáte, ať je výsledek jakýkoliv, ale hlavně ať je ten, komu se to přihodilo, zdravej,“ vystihuje Jareš.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud