Jiří Punčochář
4. října 2009 • 19:34

Probuzení Komety, smsla si na Liberci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Góly padaly jeden za druhým do liberecké branky, ale Brňané se ne a ne nabažit. Ještě, ještě, ještě! Tolik jako v neděli jich doma nedali od začátku ligy dohromady a palba jim vynesla i tolik vytoužené první vítězství.



Hokej na Facebooku

Viděl ho i kouč Ernest Bokroš, který podle úvah mohl od Komety dostat nabídku.

Možná že někteří brněnští hráči museli být po zápase v kabině lehce zmatení. „Tipoval bych, že půlka z nich už vítězný pokřik zapomněla,“ smál se Jakub Šindel, jeden z nejaktivnějších mužů utkání. „Oni si to osvěží, a když budeme hrát tak jako dneska, myslím, že si ho častým používáním bez problémů zapamatují,“ odtušil další útočník vítězů Radek Dlouhý.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Kometa soupeře smetla přesně podle požadavku dychtivých fanoušků. I když nebylo vyprodáno, diváků přišlo i tak přes sedm tisíc. Požadovali výhru. Na začátku druhé třetiny, když děravý liberecký gólman Leinonen třikrát během necelých tří minut inkasoval, bylo zřejmé, že se dočkají. „Tohleto je Kometa!“ skandovali nadšeně.

Domácí hráči bičovali libereckou defenzívu důraznými výpady, přitlačili i v přesilovkách a v hale vyvolali vlnu nadšení. Liberec se teď může považovat za největšího pecháčka celé ligy – „povedlo“ se mu to, co nikomu dosud, tedy prohrát s posledním Brnem.

„Ale my jsme nic nepodcenili. V našem rozpoložení, v jakém jsme, to klidně mohlo přijít. Kometa byla daleko důraznější před oběma brankami,“ uznal zklamaný Jiří Kalous, trenér Liberce.

Souhrn kola >>>

To vše z místa po boku brněnských funkcionářů sledoval Ernest Bokroš, kouč, jehož jméno bylo spojováno právě s Kometou. V případě další prohry mohla jednání hned začít. Byť se tomu Bokroš bránil. „Já jenom chodím na hokej, jsem na hodně stadionech,“ odmítal kontakt, který vyloučil i brněnský šéf Libor Zábranský.

„Nám se v hlavě honí milion věcí, jak se zvednout, a lhal bych, kdybych řekl, že jméno trenéra Bokroše mezi nimi není. Ale změna kouče naprosto není na pořadu dne,“ řekl v sobotu. Dnes už na podobné debaty nemuselo ani dojít, nebyl důvod. Hladová Kometa svoji kořist konečně dohnala.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 7:2 (2:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. R. Procházka (Brabenec, J. Svoboda), 18. Šindel (Huml), 24. Vondráček (Houdek, Zubíček), 24. J. Svoboda (R. Procházka, Brabenec), 27. R. Dlouhý (Vondráček), 44. Ludvík (Šindel, Huml), 48. Brabenec (R. Procházka) - 50. P. Nedvěd (Hlaváč, Jareš), 53. Hunkes (V. Nedorost).
Rozhodčí: Minář, Hribík - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 8:6, navíc Bartovič (Liberec) 10 min.
Využití: 3:2.
Diváci: 7120.

Kometa Brno: Trvaj - Richter, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Houdek, Zubíček, - Erat, Dopita, Ludvík - Šindel, Huml. Ludvík - Vondráček, Pucher, R. Dlouhý - J. Svoboda, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.:

Liberec: Leinonen (27. Stejskal) - Rýgl, Čakajík, Derner, Hunkes, J. Moravec, Jareš, od 21. navíc Pavlů - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bárta, Kašpařík, Víšek - Bartovič, V. Nedorost, Špaček - Blatný, Ondřej, Dušek. Trenéři: Kalous a Pešán.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud