6. října 2009 • 21:51

Červenka: Forma je opravdu velká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Galapředstavení nejlepšího extraligového hráče Romana Červenky v domácí nejvyšší soutěži se nezastavilo ani v závěrečném duelu první čtvrtiny základní části. Reprezentační útočník se pěti kanadskými body podílel na výhře Slavie nad Mladou Boleslaví.



Aktuálně tak má na svém kontě čtrnáct branek a deset asistencí.

"Určitě jsem zatím maximálně spokojený. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Vím, že forma je. Budu se ji snažit co nejdéle udržet," řekl Červenka novinářům.

SLAVIA VYHNALA SCHWARZE Z BRANKY >>>

Třiadvacetiletý útočník se pravidelně prosazuje i bez svého dvojčete z minulé sezony Jaroslava Bednáře, který odešel do Ruska. "Nepřemýšlel jsem nad tím, jestli to půjde i bez Jardy. Bral jsem to jako fakt a realitu. Snažím se hrát, jak nejlépe umím. Forma je opravdu velká. Jsem rád. Zase jsme vyhráli nějaké zápasy, chtěl bych, aby se to drželo co nejdéle," přál si Červenka.

Série úspěchů mu zvyšuje i sebevědomí. "Když se daří, tak roste. Měl jsme ho ale i před tím. Vyšel mi nároďák před sezonou, dobře jsme si zahráli, udělali úspěch a šlape to i v lize," pochvaloval si. Vrchovatou měrou to potvrdil dnes, kdy si podle všeho poprvé v kariéře připsal v extralize pět bodů. "Myslím si, že to je můj rekord. Maximálně jsem měl čtyři body, pět si nepamatuju," řekl.

Dnešní den byl přitom naprosto normální. Před začátkem zápasu se zvlášť dobře necítil. "Přes den se nic zajímavého nestalo. Vyšel mi ale začátek, hned to tam padlo. Hlavně si myslím, že jsme hráli dobře týmově a Boleslav jsme k ničemu nepustili. Zápas byl v klidu odehraný," uvedl Červenka, jenž se ani příliš nezabýval myšlenkami na vstřelení hattricku.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

"Kdyby šance byla, tak bych ho rád dal, ale neřešil jsem to. Hrál jsem normálně dál a nevadí mi, že jsem ho nedal," řekl.

I díky Červenkovi je Slavia nejofenzivnějším týmem v extralize, nastřílela už 50 branek. "Abych pravdu řekl, tak to ani nechceme. Chceme hlavně dobře bránit. Víme, že v útoku je to dobré, ale obrana není taková, jak bychom si přáli. Dostáváme hodně gólů a my jsme si řekli, že musíme styl trochu změnit a hrát dozadu. Vyhrávat třeba na dva góly. Poslední tři zápasy se to zlepšilo," podotkl Červenka.

Jeho výkony těší i trenéra Vladimíra Růžičku. "Myslím si, že jednoznačně v extralize kraluje. Je to pro nás, pro Slavii, výborné, ale je to samozřejmě dobré i pro národní mužstvo. Doufám, že takovou formu bude mít i tam," přál si kouč, který je zároveň šéfem národního týmu a na Červenku spoléhá i v reprezentaci.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud