7. dubna 2011 • 11:26

Slavia se bojí, Růžičkův odchod by ji srazil

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak jak se rozhodne? Verdikt Vladimíra Růžičky bedlivě vyhlížejí nejen slávisté, ale i hráči Omsku. Je jasné, že pokud „Růža“ kývne, bude to znamení pro Jaromíra Jágra, aby v Avangardu zůstal. Stejně jako pro Romana Červenku. Ale zároveň to je velmi špatná zpráva pro Slavii.



V ruských kuloárech už se Růžičkův příchod bere za hotovou věc. Ale takhle v Rusku už na začátku roku 2010 mluvili o tom, že přijde uznávaný trenér do Petrohradu. A jak to dopadlo...

„Teď je to ale skutečně na dobré cestě. Kontrakt je nachystaný, podle mě je otázkou hodin maximálně pár dní, než dojde k podpisu,“ řekl Sportu jeden z lidí, jenž má zákulisí KHL dobře zmapované.

Tak horké to ale není. Pro Růžičku je na jedné straně Avangard obrovským lákadlem: zatrénoval by si ve druhé nejlepší lize světa, vedl by Jágra a spol., navíc by měl i velký vliv na celkovou podobu kádru. Podle informací Sportu je teď po KHL i v NHL rozeseta řada hokejistů, jimž končí smlouva a teď vyčkávají, jestli Růžička do Omsku půjde. V tom případě by šli okamžitě za ním.

Stejně by to uvítal i Roman Červenka. „Byl bych samozřejmě strašně rád, kdyby tam trénoval a mohl jsem pod ním zase hrát, ale záleží to asi na více věcech,“ uvedl nejlepší střelec KHL v této sezoně (31 gólů). Pokud by mu Růžička zavolal o radu, měl by jasno: „Určitě bych mu řekl, ať hned jde!“

Vladimír Růžička se ženou Evou
Vladimír Růžička se ženou Evou

Jenže Růžička je slávistický srdcař, klub si vypiplal ke svému obrazu, takže ho nechce opouštět. Vždyť v něm působí od roku 1994. „Pro Slavii by to byla obrovská ztráta, kdyby odešel, když si uvědomím, co všechno pro ni dělá,“ připouští Petr Kadlec, kapitán týmu.

A jeden z dalších hráčů, který si však nepřál být jmenován, dodává: „Slavia bez Růži? To si vůbec nedovedu představit, to ani nejde. To by pro ní byl vlastně konec. Jen si vezměte, jaký jsme letos měli tým. Nikdo jiný by se s ním nedostal až do semifinále...“

Růžička chce Slavii dotáhnout aspoň do semifináleFoto Sport

Podle zdrojů Sportu řekl Růžička ostatním klubovým šéfům, že se rozhodne nejpozději do pondělí.

„I pro nás je to čerstvá informace, každopádně se dalo čekat, že taková nabídka přijde, Vláďa je nejúspěšnější trenér v historii. Samozřejmě víme, že finančně nabídce Omsku nemůžeme konkurovat, ale mě osobně by hrozně mrzelo, kdyby odešel. Rozhodnutí je každopádně na něm,“ uvedl včera Ladislav Blažek, slávistický obchodní ředitel a Růžičkův nejbližší spolupracovník.

Ve Slavii ještě ani nemluví o krizovém scénáři pro případ, že by Růžička odešel. V tom případě by vedení muselo hledat kompletní trenérskou dvojici, kouč by si totiž na Sibiř vzal s sebou i současného asistenta Jiřího Čelanského.

Není vyloučené, že by se šéfovské role na slávistické střídačce pak chopil Josef Beránek, dlouholetý symbol klubu. Někdejší kapitán už v poslední sezoně působil jakožto Růžičkův asistent.

I slávističtí fanoušci jsou rozpolcení. Klub si nedovedou bez modly představit, na druhé straně mu takovou významnou štaci v Omsku přejí. Během pár dní by mělo být jasno.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud