25. dubna 2022 • 20:32

SESTŘIH: Kladno - Jihlava 6:3. Rytíři udrželi extraligu, zářil Kubík a Beran

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna udrželi extraligovou příslušnost i pro příští sezonu, v pátém utkání baráže porazili v chomutovském azylu Jihlavu 6:3 a celkově ji zdolali 4:1 na zápasy. Vítězným a zároveň druhým gólem v utkání o tom rozhodl útočník Rytířů Matěj Beran. Skóre navyšoval blafákem Tomáš Plekanec, který v duelu zapsal celkem tři body (1+2), stejně jako Adam Kubík (2+1), který do prázdné branky uzavřel skóre. Dukle nestačily dvě branky Filipa Semana.



Dukla, která vyhrála první ligu, v boji o extraligu neuspěla stejně jako loni, kdy ve finále druhé nejvyšší soutěže ve hře o přímý postup podlehla také Kladnu 3:4 na utkání.

Na rozdíl od loňska tak mezi elitu z první ligy nikdo nepostoupil. Extraligu, která se po ročním modelu s patnácti týmy vrací ke složení se čtrnácti celky, opustil poslední tým tabulky Zlín. Čtrnácté Kladno se poprvé od sestupu v roce 2014 může těšit na pokračování v extralize, kde od té doby byl tým padesátiletého hrajícího majitele Jaromíra Jágra jen v sezoně 2019/20 a v této končící.

Jihlava při absencích v útoku nasadila poprvé v baráži šestnáctiletého Hynka Peše, který už nastoupil za Duklu v šesti duelech první ligy, z toho v pěti v play off. Kladno začalo ve snaze co nejdříve pojistit účast mezi elitou aktivně a vytvářelo si šance. Nejdříve Indrák přestřelil, Machalovu střelu z pozice mezi kruhy kryl Žukov a v přečíslení trefil po Kubíkově přihrávce Plekanec pravou tyč branky, kterou při zákroku vychýlil jihlavský gólman.

V 6. minutě při Pešově trestu se Rytíři už radovali. Po průniku se trefil z pozice mezi kruhy bekhendem Zikmund. Další šanci měl Dotchin a ve 12. minutě Plekancovo nahození přes stínícího Hlavu minul Žukov lapačkou a puk se odrazil od levé tyče. V čase 11:59 z ojedinělé akce Dukly po Heltově přihrávce zamířil Seman z levého kruhu k protější tyči a vyrovnal.

SESTŘIH: Kladno - Jihlava 6:3. Rytíři v pátém duelu přehráli Duklu a zůstávají v Extralize!
Video se připravuje ...

V 16. minutě při Dotchinově vyloučení otočila Dukla stav. Osmnáctiletý Menšík se uvolnil přes Ticháčka, ztroskotal sice na Bowovi, ale z dorážky skóroval čtyřicetiletý veterán Čachotský. Kladno odpovědělo za 91 sekund. Po Baránkově střele se puk odrazil mezi kruhy ke Kubíkovi, který zamířil k pravé tyči.

V úvodu druhé části po objetí branky Jágr bekhendovým pokusem minul. Po vyloučení Harkabuse a Semana se naskytla Rytířům na 78 sekund výhoda přesilové hry pěti proti třem a čtyři vteřiny před jejím možným koncem po Plekancově přihrávce zblízka skóroval Beran. Ten potom prověřil Žukova po spolupráci s Jágrem, který se později také dostal do šance.

Kladno se ubránilo při Machalově trestu, po němž zůstala Jihlava v náporu, ale velkou šanci si nevytvořila. Při Indrákově vyloučení už to bylo jinak. Kachyňův pokus od modré čáře zamířil do horní tyče a v čase 38:58 už se prosadil před brankovištěm Seman a svým druhým gólem v utkání smazal ztrátu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny hosté odolali při Bilčíkově pobytu na trestné lavici. Jihlava byla stále nebezpečnější, snažila se o častou střelbu na Bowa a v 51. minutě byla blízko vedoucí branky. Havránek bekhendem zpoza branky uvolnil Čachotského, který trefil levou tyč.

V čase 54:10 při vyloučení Patrika Čermáka se radovalo Kladno, když se podruhé v zápase prosadil osamocený Beran po Zikmundově práci za brankou. Za 42 sekund se dostal před Žukova Plekanec a forhendovým blafákem pečetil výhru. V závěrečné power play trefil ještě Harkabus tyč. Nakonec ještě dvě sekundy před koncem trefil prázdnou branku Kubík a a v pátém utkání série skóroval poosmé.

Góly

Domácí: 05:57. Zikmund, 17:26. Kubík, 25:43. Beran, 54:10. Beran, 54:52. Plekanec, 59:58. Kubík

Hosté: 11:59. Seman, 15:55. Čachotský, 38:58. Seman

Sestavy

Domácí: Bow (Janus) – Dotchin (A), Kehar, Ticháček, K. Wood, Arzamascev, Baránek, J. Suchánek (A) – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Jágr, Zikmund, Pytlík – Melka, M. Indrák, M. Beran – Babka, Kuťák, Machala.

Hosté: Žukov (A. Wolf) – L. Mareš, Bilčík (A), Dundáček, Kachyňa, Eliáš, Kowalczyk, A. Dvořák – T. Havránek, Menšík, Čachotský (C) – Helt, M. Zadražil, T. Harkabus (A) – Vítězslav Brož, F. Seman, Peš – P. Čermák, M. Juda, Cachnín.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Brejcha, Ondráček

Stadion

ROCKNET Arena, Chomutov

Návštěva

4 500 diváků

Kladno - Jihlava: Hotovo! Setrvání Rytířů mezi elitou zpečetil do prázdné branky Kubík, 6:3
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Plekanec si vychutnal Žukova a zvýšil na 5:3
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Beran svým druhým dnešním zásahem přiblížil Rytíře k záchraně, 4:3
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Po závaru v přesilovce srovnal Seman, 3:3
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Kubík si našel odražený puk a z mezikruží vyrovnal, 2:2
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Po průniku Menšíka skóroval dorážející Čachotský, 1:2
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Dukla z ojedinělé akce srovnala! Ranou přes beka se prosadil Seman, 1:1
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Zikmund si v přesilovce vystačil sám. Bekhendovou střelou překonal Žukova, 1:0
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Ostrý úvod Rytířů. Plekanec orazítkoval tyčku
Video se připravuje ...

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud