Květoslav Šimek
24. března 2022 • 13:10

Sekera, pokus o rvačku, úsměvy. „Dirty boys“ Daňo a Lakatoš v akci

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostat se soupeři pod kůži, vyprovokovat ho, vytočit, donutit ke zbytečnému faulu. A když je možnost, tak sám gólově udeřit. Přesně taková je hra třineckého útočníka Marka Daňa i vítkovického Dominika Lakatoše. Ve třetím čtvrtfinále Generali Česká play off se potkali v drobné šarvátce. S úsměvem na rtech z ní vyšel Daňo. A nejenom z ní, Oceláři vyhráli 2:1, v sérii vedou 3:0 na zápasy a dnes (17:00) mohou potvrdit postup do semifinále.



„Vždy jsem byl takový konfliktní typ,“ připouštěl s úsměvem sedmadvacetiletý Daňo v průběhu sezony. „Nepříjemný pro soupeře...“ To rozhodně. Slovenský útočník hraje ostře, v základní části byl nejtrestanějším Ocelářem. Z 36 zápasů nasbíral 48 trestných minut. K tomu však přidal i 16 kanadských bodů (10+6) a navíc sám často na sebe fauly sbírá.

Přesně jako ve 32. minutě třetího čtvrtfinále v Ostravě za stavu 1:0 pro jeho tým. Po odpískaném ofsajdu nenápadně švihnul hokejkou Dominika Lakatoše do ruky. Vítkovický živel se neudržel a hrnul se na soupeře. Rukama mu sundal helmu, chtěl se bít. Daňo se jen usmíval. I proto, že rozhodčí Tomáš Veselý a Jakub Šindel nakonec trestali pouze Lakatoše za hrubost.

Pro čtyřiadvacetiletého vítkovického útočníka, který byl v základní části nejofenzivnější zbraní Vítkovic (37 zápasů/ 15+19), to byl první trest ve čtvrtfinále. Daňo, bronzový z nedávné olympiády v Pekingu, se drží na nule. V trestných minutách, i bodech. Lakatoš včetně předkola s Olomoucí nasbíral v osmi zápasech 5 bodů (1+4).

Čtvrté utkání série se hraje dnes v Ostravě od 17 hodin. Oceláři všechny předešlé bitvy zvládli, po výhrách 3:0, 2:1 a 2:1 budou útočit na postup do elitní čtyřky.

Vítkovice - Třinec: Neuvěřitelný gól! Třikrát tyč a odraz od šťastlivce Musila, 1:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 1:2. Oceláři jsou krok od semifinále
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:19. Bernovský

Hosté: 28:58. Hrňa, 44:42. D. Musil

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – R. Pedan, A. Solovjov, Plášil, Jakub Stehlík, L. Kovář, P. Koch – L. Krenželok (C), J. Hruška (A), Bernovský – Fridrich, Lindberg, Lakatoš – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Bitten, Illéš – Chlán.

Hosté: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Dravecký (A).

Rozhodčí

T. Veselý, J. Šindel – V. Komárek, M. Kis

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 435 diváků

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud