Pavel Bárta
22. září 2015 • 16:38

Neoprávněný start? Litvínov zaplatí sto tisíc, ztráta bodů už nehrozí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sto tisíc korun zaplatí Litvínov na neoprávněný start útočníka Františka Gerháta v utkání prvního kola proti Zlínu. O peníze přijdou i rozhodčí, kteří pochybili při kontrole dokumentů před zápasem. Případ je podobný těm, které před pěti lety v extralize rozpoutaly odpočtovou aféru. Body se však za „černochy“ už strhávat nebudou.



„Sportovně-technická komise se tak dohodla po případech před pěti lety. Tím přesunula rozhodnutí automaticky na nás, na disciplinárku. Dřív ale jiné řešení než odečet bodů nebylo,“ vysvětlil změnu Karel Holý, šéf komise, která vynesla verdikty v nově odhaleném případu 25letého útočníka.

Gerhát má platnou a taky zaregistrovanou smlouvu, jenže Litvínov se dopustil chyby v tom, že ho nezařadil na Seznam hráčů, který se v extralize používá místo hráčských registrací, vypracovává se před sezonou a průběžně se doplňuje. Rozhodčí mají před každým zápasem soupisku zkontrolovat a porovnat ji se zápisem o utkání. Všichni hráči, kteří mají nastoupit, musí být uvedeni na obou dokumentech. A to se v Gerhátově případě nestalo.

SESTŘIH 1.kola: HC Verva Litvínov - HC PSG Zlín 4:0
Video se připravuje ...

Hlavní dostali po dvou tisících pokuty, čároví zůstanou třikrát bez odměny, což může být řádově patnáct tisíc. Proti Gerhátovi bylo disciplinární řízení zastaveno, neboť se žádným způsobem neprovinil.

„Tohle byl svého druhu první případ, zase jsme museli nastavit pravidla, jako před časem ohledně projevů rasismu. Věříme, že opatření jsou dostatečná,“ připomněl Holý, jehož komise volila finanční postih i kvůli transparentnosti.

„Mohli jsme zastavit rozhodčím činnost na dva, tři týdny. Ale nevím, jak bychom je pak mohli postihnout, když to řeknu hloupě, jestli by nevyšli bez trestu. Takhle je zřejmé, jakou pokutu kdo dostal. Chtěli jsme, aby to bylo transparentní,“ dodal extraligový šerif.

SESTŘIH 4. kolo: HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud