27. dubna 2024 • 19:10

Přestupy v extralize ONLINE: Vary posílí talent Moravec i odchovanec

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 8. 2021
13:53
31. 8. 2021
Litvínov

Vedení extraligového Litvínova se dohodlo na nových kontraktech s hokejovými útočníky Janem Vopatem a Markem Slavíkem. Oba osmnáctiletí odchovanci Vervy podepsali podle klubového webu smlouvu na dva roky s roční opcí.

Zprávy ze dne 11. 8. 2021
10:44
11. 8. 2021
Litvínov

Další starty už nepřidá. Zkušený útočník Jakub Petružálek se v 36 letech rozhodl ukončit profesionální kariéru. „Pro mě je to teď obrovská úleva, když vidím kluky na zimáku, jak zase absolvovali letní přípravu.Na to jsem se po těch třiceti letech těšil, že už v létě nebudu muset oblékat výstroj. Asi jsem se toho už přejedl. S odstupem času musím říci, že jsem si splnil snad všechny hokejové sny,“ řekl někdejší reprezentant pro klubový web Litvínova, kde se rozloučil s hokejem. Z bronzového medailisty z mistrovství světa 2012 a mistra extraligy 2015 se nyní stává trenér. Bude vést litvínovský dorost po boku kouče Radka Mrázka.

Zprávy ze dne 10. 8. 2021
13:13
10. 8. 2021
Litvínov

Hokejisté Litvínova získali do týmu zámořskou posilu. Roční smlouvu se stejně dlouhou opcí podepsal se Severočechy kanadský útočník Giorgio Estephan. Čtyřiadvacetiletý rodák z Edmontonu má na kontě 36 zápasů v AHL. O jeho příchodu informovala Verva na klubovém webu.

Zprávy ze dne 19. 7. 2021
17:48
19. 7. 2021
Litvínov

Zkušený útočník Richard Jarůšek už má jasno o své budoucnosti. Autor 19 tref z minulé extraligové sezony bude i přes řadu spekulací o jeho odchodu dál působit v Litvínově, s vedením klubu se dohodl na nové dvouleté smlouvě. „S Richardem jsme intenzivně jednali přes čtyři měsíce. Jsme rádi, že jsme se dohodli na nové dvouleté smlouvě a věříme, že nám v nové sezoně pomůže k týmovému úspěchu,“ prozradil generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 18. 5. 2021
15:03
18. 5. 2021
Litvínov

Litvínov posílí obránci Matěj Stříteský a Daniel Kolář. Oba hráči již v minulosti dres severočeského klubu oblékali a nyní podepsali roční smlouvy s opcí. „Matěj je obránce, který umí podpořit útok a poslední roky v extralize dokazoval své kvality. Navíc dobře zná litvínovské prostředí ze svého předchozího působení. Dana jsme měli možnost vidět v našem dresu v minulé sezoně a splnil naše očekávání. Je to důrazný hráč s dobrými fyzickými parametry,“ uvedl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Zprávy ze dne 10. 5. 2021
12:33
10. 5. 2021
Litvínov

Vedení Litvínova se před novou sezonou podařilo ulovit zajímavou posilu. Z Mladé Boleslavi se pod Krušné hory stěhuje obránce Marek Hrbas. Osmadvacetiletý zadák se zkušenostmi z KHL podepsal s Vervou roční kontrakt. V Tipsport extralize již oblékal dres Sparty či Vítkovic, poslední dva ročníky strávil ve městě automobilů. „Jsme rádi, že jsme získali do našich řad zkušeného obránce, který už má něco za sebou. Je to hráč, který je zodpovědný směrem dozadu, má dobrou přihrávku a umí dobře podporovat útok. Věřím, že bude zapadat do našeho systému. Očekáváme, že nahradí hráče, kteří odešli a zaplní místa, která jsou momentálně volná,“ řekl trenér Vladimír Országh pro klubový web.

Zprávy ze dne 4. 5. 2021
14:32
4. 5. 2021
Litvínov

Kromě Viktora Hübla v Litvínově pokračuje i jeho parťák František Lukeš. Dohodl se na nové roční smlouvě, přidá tak šestnáctý ročník v žluto-černém dresu. Klub jeho setrvání oznámil vtipným videem parodujícím film Vesničko má, středisková.

Zprávy ze dne 4. 5. 2021
12:35
4. 5. 2021
Litvínov

První zahraniční angažmá čeká Jana Ščotku. Brzy 25letý bek, který uplynulé 3 sezony strávil v dresu Litvínova, se na dva roky upsal finskému týmu JYP Jyväskylä.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
13:03
3. 5. 2021
Litvínov

PŘÍCHOD – Verva doplňuje realizační tým. Druhým asistentem trenéra Vladimíra Országha se stal Martin Tvrzník, dosavadní trenér juniorského týmu, který nadále povede. „Martin už v uplynulé sezoně úzce spolupracoval s trenéry A týmu a tento krok je zoficiálněním jeho pozice v trenérském týmu. Je to další prohloubení spolupráce mezi A týmem a mládeží,“ řekl ke změně generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web. Na pozici kustoda pak do Litvínova přichází Roman Lauko. Otec útočníka Jakuba z organizace Bostonu dlouhé roky pracoval v Chomutově.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
13:49
1. 5. 2021
Litvínov

ODCHOD – Zkušený útočník Jakub Petružálek už nebude pokračovat v Litvínově. Vedení klubu na svého odchovance neuplatnilo opci. „Chtěli bychom Jakubovi poděkovat za odvedené služby v našem dresu a přejeme mu hodně štěstí v další životní etapě,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web. Petružálek v dresu Vervy slavil titul v roce 2015, na severu Čech odehrál i poslední tři sezony. V té poslední ale nastoupil jen do 15 zápasů, ve kterých nevstřelil ani jeden gól (0+2). Najde si dvojnásobný účastník mistrovství světa jiné angažmá v Tipsport extralize?

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:25
1. 5. 2021
Litvínov

Do představování nových posil se již dal také Litvínov. Verva od nové sezony bude spoléhat na dvojici slovenských útočníků Andreje Kudrnu a Matúše Sukeľa. K bývalým sparťanům se přidává také zkušený forvard Petr Straka, jenž přichází z Plzně. Všichni tři hokejisté podepsali pod Krušnými horami víceleté kontrakty. „Jsou to hráči, kteří umí hrát výborně do obrany i do útoku. Očekáváme od nich, že přispějí ke zvýšení produktivity týmu. Myslím si, že to jsou hráči, kteří splňují naše požadavky,“ řekl Pavel Hynek, generální ředitel Litvínova pro klubový web.

Zprávy ze dne 21. 4. 2021
17:47
21. 4. 2021
Litvínov

Slovenský hokejový útočník František Gerhát bude nadále hájit barvy extraligového Litvínova. Vedení klubu se dohodlo s třicetiletým centrem, který je nejdéle sloužícím cizincem v litvínovském dresu, na podmínkách nového kontraktu. Gerhát je stabilním členem A-týmu od ročníku 2009/10 a na kontě má přes pětistovku startů v české nejvyšší soutěži. „Má stabilní výkony a je velmi platný do defenzivy. Je hodně vytěžovaný na oslabení a jsem rád, že bude v litvínovském dresu pokračovat i nadále," uvedl pro klubový web hlavní trenér Vladimír Országh.

Zprávy ze dne 31. 3. 2021
14:00
31. 3. 2021
Litvínov

NOVÁ SMLOUVA - Útočník Viktor Hübl se dohodl na nové roční smlouvě s Litvínovem.Dvaačtyřicetiletý centr tak může zaútočit na další rekordy v domácí nejvyšší soutěži. Hüblovi chybí 30 startů k vyrovnání maxima obránce Petra Kadlece a 31 bodů k dostižení nejproduktivnějšího hráče Petra Lešky. „Jsme rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat ve své bohaté kariéře. Bavili jsme se o jeho budoucnosti už v průběhu sezony. Rozhodnutí bylo především na něm. Je to pro nás skvělá zpráva, že naše klubová legenda přidá další sezonu v našem dresu,“ uvedl generální ředitel litvínovské Vervy Pavel Hynek.

 

Zprávy ze dne 30. 3. 2021
12:37
30. 3. 2021
Litvínov

V Litvínově končí čtveřice hráčů v čele s elitním obráncem Janem Ščotkou, který míří do zahraničí, klub se nedohodl ani s Martinem Hanzlem. Nebudou pokračovat ani Patrick Kudla a Samson Mahbod. Více čtěte zde »

Zprávy ze dne 9. 3. 2021
13:35
9. 3. 2021
Litvínov

PRODLOUŽENÍ SMLUV - V černožlutém dresu Litvínova budou v příští sezoně pokračovat obránci Kanaďan Aaron Irving a Lotyš Uvis Janis Balinskis. Vedení Vervy bylo po kostrbatém začátku u obou posil ze zahraničí velice spokojeno, že se oba beci vypracovali v klíčové postavy týmu především v přesilových hrách a využilo opcí ve smlouvách.

Zprávy ze dne 4. 3. 2021
12:21
4. 3. 2021
Litvínov

ZÁJEM - V úterý na jihu Čech to byl zápas Andreje Kudrny, minimálně po té ofenzivní stránce. Slovenský útočník zatížil budějovické konto dvěma góly, navrch přidal asistenci. A nebyly to trefy do počtu, Sparta díky nim utekla z remízového stavu do klíčového náskoku 3:1 a k vybudování jasného vítězství 7:2. Produktivní slovenskou náladu podpořil i Matúš Sukeľ dvěma gólovými nahrávkami. Dost možná si mnou ruce i v Litvínově, odkud je evidován silný interes o oba útočníky. Více čtěte ZDE>>>

Podle informací iSport.cz jsou slovenští útočníci Andrej Kudrna (vlevo) a Matúš Sukeľ (druhý zprava) ze Sparty v hledáčku Litvínova
Zprávy ze dne 18. 2. 2021
10:14
18. 2. 2021
Litvínov

UPLATNĚNÍ OPCE – Dres Litvínova bude nadále oblékat Patrik Demel. Severočeský klub uplatnil na mladého obránce opci, kterou měl ve smlouvě. Rodák z Ostravy posílil Vervu ve druhé polovině září, když po pěti letech v zámoří podepsal roční kontrakt. „Jsem rád, že můžu pokračovat v Litvínově. Může mě to posunout zase dále. Všechny zápasy, které jsem v litvínovském dresu odehrál, mi daly cenné zkušenosti. Je toho ještě hodně přede mnou, ale chci se jako hráč nadále zlepšovat a pomáhat našemu týmu,“ prohlásil Demel pro klubový web. Za Litvínov dosud odehrál 42 zápas, v nichž si připsal osm asistencí.

Zprávy ze dne 11. 2. 2021
15:05
11. 2. 2021
Litvínov

UPLATNĚNÍ OPCE - Slovenský hokejový brankář Denis Godla a útočník Patrik Zdráhal budou pokračovat v extraligovém Litvínově i v nadcházející sezoně. Klub na loňské letní posily uplatnil opci. Pětadvacetiletý Godla zamířil do Litvínova po ročním působení v Kladně, stejně starý odchovanec Vítkovic Zdráhal dohrál minulou sezonu na hostování v Plzni.

Zprávy ze dne 16. 1. 2021
15:09
16. 1. 2021
Litvínov

VÝPOMOC - Litvínov má dohodu o střídavých startech obránce Sokolova Denise Zemana, který již do extaligy nakoukl před dvěma lety v mateřském Chomutově. „V loňském ročníku Chance ligy se výbornými výkony prezentoval v Kadani i Chomutově. V letošní sezóně si vysloužil střídavé starty do Litvínova, kde by se měl zítra představit v dresu Vervy na ledě Mladé Boleslavi,“ uvádí na svých stránkách litvínovstký klub.

Zprávy ze dne 3. 1. 2021
13:00
3. 1. 2021
Litvínov

PODPIS - Útočník Lukáš Žejdl se stal posilou Litvínova. Devětadvacetiletý odchovanec Mostu byl dosud v této sezoně bez angažmá, v Litvínově se dohodl na smlouvě do konce sezony s roční opcí. „Je to kluk z regionu a v Litvínově už působil v mládežnických kategoriích. Lukáš je silový útočník, který se nebojí chodit před branku. Má výbornou střelu, měl by nám přinést větší důraz v předbrankovém prostoru a zvýšit konkurenci v mužstvu,“ těší se generální ředitel Pavel Hynek na 193 centimetrů vysokou a 96 kilogramů vážící posilu.

Zprávy ze dne 23. 12. 2020
12:45
23. 12. 2020
Litvínov

KONEC V KLUBU - Hokejový obránce Lukáš Doudera předčasně skončil v angažmá v extraligovém Litvínově. Severočeši na svém facebookovém profilu uvedli, že se s dvaadvacetiletým bekem domluvili na ukončení smlouvy k dnešnímu dnu. Odchovanec Kladna působil v Litvínově od sezony 2017/18. V aktuálním ročníku ale odehrál jen pět zápasů, naposledy se do sestavy Vervy prosadil 4. prosince. Pět utkání v aktuálním ročníku odehrál za Kladno v první lize. V extralize Doudera doposud nastoupil k 193 zápasům s bilancí pět branek a 20 asistencí, 141 z nich absolvoval v litvínovském dresu.

 

Zprávy ze dne 18. 12. 2020
18:30
18. 12. 2020
Litvínov

HOSTOVÁNÍ - Hokejisty extraligového Litvínova posílí na měsíc z prvoligové Jihlavy útočník Jiří Fronk a obránce Daniel Kolář, který už se před sezonou s týmem Vervy připravoval, ale pak se vrátil do Dukly. Oba dnes na severu Čech trénovali. Klub to uvedl na svém webu.

Zprávy ze dne 17. 12. 2020
15:24
17. 12. 2020
Litvínov

PODPIS - Litvínov si pojistil talentovaného osmnáctiletého útočníka Lukáše Stehlíka. V mládežnických kategoriích nastupoval po boku Jana Myšáka, se kterým se tak znovu může potkat v A-týmu. S mateřským klubem podepsal víceletou smlouvu. „Lukáš si výkony v juniorech vybojoval svoji první smlouvu s klubem. Je jen na něm, jak se ukáže v další fázi své kariéry a jestli se dokáže prosadit v seniorském hokeji,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Zprávy ze dne 24. 9. 2020
17:13
24. 9. 2020
Litvínov

PODPIS - Jen co vedení Litvínova vyslalo obránce Lukáše Douderu do Kladna, představilo novou posilu do defenzivy. Roční kontrakt s opcí podepsal čtyřiadvacetiletý zadák Patrik Demel. Rodák z Ostravy, který poslední čtyři sezony hrál zámořskou univerzitní ligu, se přitom před sezonou ucházel o smlouvu ve Vítkovicích. Nabídku od ostravského klubu nepřijal a zamířil do prvoligové Poruby, kde ale dlouho nevydržel, neboť měla zájem Verva. „Patrika jsme měli možnost osobně vidět v několika zápasech. Působil na nás solidním dojmem, co se týče bruslení a práce s kotoučem. Je to hráč, který je v nejlepším věku a chce na sobě pracovat. Hrál v Americe a viděli jsme jeho návyky ze zámoří,“ řekl litvínovský kouč Vladimír Országh pro klubový web. Pokud by se Demel pod Krušnými horami neprosadil, mohl by pokračovat v dresu Poruby.  

 

Zprávy ze dne 24. 9. 2020
17:00
24. 9. 2020
Litvínov

HOSTOVÁNÍ - Obránce Lukáš Doudera, který v Tipsport extralize patří Litvínovu, se vrátil po šesti letech do mateřského Kladna. Dvaadvacetiletý bek má u Rytířů vyřízené střídavé starty. Severočeský klub tak reagoval na hráčovu malou herní vytíženost na začátku sezony. V sestavě kouče Vladimíra Országha plnil roli sedmého zadáka. "Jsem moc rád, že nabídka z Kladna přišla, že o mě měl tým zájem, protože dostanu více prostoru na ledě. Doufám, že si zahraji co nejvíce," řekl mladší bratr Milana Doudera, opory třineckých Ocelářů pro web Rytířů.

 

 

Zprávy ze dne 17. 9. 2020
22:10
17. 9. 2020
Litvínov

OZNÁMENÍ – Verva pro úvod sezony nakonec nemůže počítat s Kristianem Reichlem. Jednání s kmenovým hráčem Winnipegu zhatila výše pojistky, kterou se Litvínovu nepodařilo zajistit. „Vyvinuli jsme maximální snahu, aby Kristian oblékl litvínovský dres. Poptali jsme největší evropskou pojišťovnu Lloyds a ta připravila nabídku s plněním, které bylo dle jejích pravidel nejvyšší možné. Tato nabídka se však rozcházela s Kristianovými představami o polovinu plnění v případě fatálního zranění a ukončení kariéry,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek. Severočeskému týmu tak ze zámoří pomůže jen Jan Myšák. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 4. 9. 2020
17:10
4. 9. 2020
Litvínov

PŘESTUP - Lotyšský obránce Oskars Cibulskis, který oblékal poslední tři sezony dres Hradce Králové, pokračuje v extralize. Nově bude hájit barvy Litvínova, se kterým podepsal roční smlouvu s opcí. „Je to obránce, který je prověřený extraligou. Věřím, že nám pomůže zlepšit defenzivu. Jeho devízou je, že se nepočítá jako zahraniční hráč, takže nám nezabere místo v limitu,“ řekl Pavel Hynek, generální ředitel Vervy pro klubový web. Dvaatřicetiletý rodák z Rigy odehrál v české nejvyšší soutěži celkem 153 zápasů s bilancí 12 gólů a 33 asistencí. Na kontě má rovněž 304 startů v KHL.

 

Zprávy ze dne 28. 8. 2020
17:56
28. 8. 2020
Litvínov

ODCHOD – Po devíti extraligových sezonách končí v Litvínově útočník Ondřej Jurčík. V přípravě sice bojoval o novou smlouvu, nové vedení v čele s generálním ředitelem Pavlem Hynkem a hlavním trenérem Vladimírem Országhem mu oznámilo, že s ním nadále v týmu nepočítají. „Bylo to pro nás těžké rozhodnutí, protože Ondra je charakterový hráč a výborný kluk do kabiny. V jeho neprospěch hovořilo, že u nás neměl platnou smlouvu a na jeho místo je dostatečná konkurence několika hráčů s platnou smlouvou,“ uvedl pro klubový web Országh. Jurčík naskočil za Vervu do 412 extraligových zápasů včetně play off, ve kterých zapsal 62 bodů (24+38). V roce 2015 se podílel na historickém titulu.

Zprávy ze dne 17. 8. 2020
13:49
17. 8. 2020
Litvínov

HOSTOVÁNÍ - Útočník Josef Stříbrný, který v extralize doposud hájil barvy Litvínova, se nevešel do kádru nového kouče Vladimíra Országha a byl tak odeslán na hostování do prvoligového Ústí nad Labem. Čtyřiadvacetiletý rodák z Mostu měl podle slov ústeckého trenéra Miroslava Macha domluvené starty za Slovan již v červenci. V extralize odehrál Stříbrný celkem 26 zápasů, ve kterých si připsal čtyři góly a jednu asistenci. Poslední dvě sezony nastupoval především za Sokolov. 

 

Zprávy ze dne 29. 7. 2020
14:22
29. 7. 2020
Litvínov

ODCHOD - Švédský útočník Edwin Hedberg, který v závěru minulé sezony pomáhal Litvínovu v záchraně mezi elitou, po krátkém angažmá opouští Tipsport extraligu a vrací se do Švédska. Šestadvacetileté křídlo tmavé pleti s kolumbijskými kořeny se upsal druholigovému týmu MODO Hockey, tedy klubu, odkud vešel do seniorského hokeje. V Örnsköldsviku uzavřel kontrakt na dva roky. Bývalý hráč Záhřebu či Rögle odehrál v české nejvyšší soutěži 12 zápasů, ve kterých si připsal tři asistence.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud