27. dubna 2024 • 12:45

Přestupy v extralize ONLINE: Vary vítají odchovance. Medailista v Hradci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 5. 2021
10:09
1. 5. 2021
Karlovy Vary

Již dříve avizované trio z Liberce se stěhuje do lázeňského města. Karlovy Vary posilují obranu před novou sezonou o nadané zadáky Tomáše Hanouska a Tomáše Havlína. Společně se stříbrnými medailisty z nedávno skončeného play off přichází také útočník Jiří Průžek. Všichni tři již bývalý Bílí Tygři podepsali smlouvu na příští sezonu, vedení Energie však na ně může uplatnit opci (dvouletou na Hanouska i Havlína a roční na Průžka). 

Zprávy ze dne 30. 4. 2021
16:38
30. 4. 2021
Karlovy Vary

Hokejový útočník Tomáš Redlich bude i nadále hájit v extralize barvy Karlových Varů. Osmadvacetiletý odchovanec Kladna, odkud na západ Čech loni přišel, podepsal s Energií nový roční kontrakt.

Zprávy ze dne 29. 4. 2021
17:32
29. 4. 2021
Karlovy Vary

Brankář Adam Horák a útočník Martin Osmík prodloužili smlouvy s extraligovými Karlovými Vary. Devatenáctiletý Horák uzavřel nový roční kontrakt s opcí na další sezonu. O šest let starší Osmík se upsal do konce nadcházející sezony. Horák nastoupil v uplynulém ročníku za Energii v jednom utkání 12. ledna při domácí porážce s Pardubicemi 4:5. Celkem má v extralize zatím jen dva zápasy průměrem 4,19 obdržené branky a s úspěšností zákroků 88 procent. Osmík v sezoně sehrál za Karlovy Vary 18 utkání včetně play off a připsal si dva body za dvě asistence. Nastupoval také v prvoligovém Sokolově, kde nasbíral v 18 duelech devět bodů (5+4). V nejvyšší soutěži má na kontě celkem 59 duelů s bilancí dvou tref a šest asistencí.

Zprávy ze dne 6. 4. 2021
15:16
6. 4. 2021
Karlovy Vary

PODPISY – Další dva hráče si do dalších let pojistily Karlovy Vary. Tříletý kontrakt s Energií uzavřel útočník Jan Hladonik, na dva roky se pak upsal obránce Martin Weinhold. Ten se v uplynulém ročníku poprvé naplno prosadil do extraligy a ve 48 zápasech včetně play off si připsal sedm bodů (2+5). Hladonik zamířil do Varů loni z Třince a ve 48 duelech nasbíral 15 bodů (7+8). „Sezonu jsem si moc užil, dostal jsem šanci nastupovat celý rok v extralize, což jsem doposud nezažil. Byla pro mě priorita zůstat tady,“ řekl pro klubový web 21letý forvard, který se aktuálně připravuje s českou reprezentací.

Zprávy ze dne 3. 4. 2021
22:23
3. 4. 2021
Karlovy Vary

ODCHODY – Energie hlásí pět odchodů. Obránce Petr Šenkeřík a útočník Tomáš Mikúš neprodloužili v Karlových Varech smlouvy. Trojice mladých beků Dalimil Mikyska, Daniel Kowalczyk a Libor Zábranský se pak po konci hostování vrátí do Komety Brno. „V současné chvíli má klub za všechny odcházející hráče již domluvené adekvátní náhrady. Jedná se o dva útočníky a čtyři obránce,“ uvedl sportovní manažer a trenér Martin Pešout na klubovém webu. Nejvýraznější ztrátou bude zřejmě odchod Šenkeříka, který se na západě Čech podílel na návratu do extraligy a následně patřil k oporám týmu.

Zprávy ze dne 29. 3. 2021
16:42
29. 3. 2021
Karlovy Vary

SMLOUVA - Hokejový brankář Vladislav Habal bude i nadále hájit barvy extraligových Karlových Varů, které na devětadvacetiletého odchovance uplatnily opci na nadcházející sezonu. Habal se na západ Čech vrátil v druhé polovině ledna po téměř pěti letech. Před příchodem do kádru Energie v tomto ročníku nikde nechytal, předtím působil tři sezony v Košicích a následně ve Slovanu Bratislava.

Zprávy ze dne 19. 1. 2021
16:25
19. 1. 2021
Karlovy Vary

PODPIS - Vedení hokejistů Karlových Varů získalo zkušeného a dobře známého brankáře. Jako náhrada za Jana Bednáře, který po mistrovství světa do 20 let zůstal v zámoří, přichází do konce sezony gólman Vladislav Habal. Devětadvacetiletý rodák ze Sokolova za Energii v Tipsport extralize již chytal, než se před téměř pěti lety vydal do Slovenska. V dresu Košic a Slovanu Bratislava nastupoval čtyři sezony, po konci minulého ročníku byl bez angažmá a tak se ozval tým z lázeňského města. „Po odchodu Jana Bednáře do Kanady jsme potřebovali jednoho brankáře, a jelikož Vláďa byl naším hráčem a byl bez smlouvy, tak jsme se rozhodli ho podepsat do konce sezony,“ řekl Martin Pešout, trenér a sportovní manažer Karlových Varů pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 14. 1. 2021
14:30
14. 1. 2021
Karlovy Vary

ODCHODY – Velká ztráta pro Karlovy Vary! Energie už se nadále nebude moct opřít o služby zapůjčených útočníků Davida Kašeho a Jakuba Lauka. Jejich zámořské kluby je před plánovaným startem AHL stahují do zámoří. „Je škoda, že musejí odjet v rozehrané sezoně, ale s tím jsme od začátku počítali. Ve hře bylo, že by tu zůstali i nadále, jejich mateřské kluby ale nakonec trvaly na tom, aby se vrátili do zámoří,“ uvedl trenér a sportovní manažer Martin Pešout pro klubový web. Kaše si v 27 zápasech připsal 25 bodů (6+19), Lauko pobral v 25 utkáních 10 bodů (5+5).

Zprávy ze dne 8. 1. 2021
11:20
8. 1. 2021
Karlovy Vary

PŘESTUP - Útočník Tomáš Rachůnek se po půl ročním angažmá v Liberci vrací zpět do Karlových Varů. Devětadvacetiletý forvard stihl v dresu Bílých Tygrů odehrát 24 zápasů, ve kterých posbíral 10 kanadských bodů (4+6). S Energií podepsal smlouvu do dubna roku 2023. 

Zprávy ze dne 4. 1. 2021
21:43
4. 1. 2021
Karlovy Vary

ODCHOD – Energie ztrácí brankáře Jana Bednáře. Mladý gólman se po konci na mistrovství světa do 20 let už do Česka nevrátí a přesune se do kanadského týmu Acadie-Bathurst Titan, za který bude nastupovat v juniorské soutěži QMJHL. O odchodu informoval web Karlových Varů. Osmnáctiletého gólmana v říjnu draftoval ve čtvrtém kole Detroit. Bednář v této sezoně odchytal za Energii pět zápasů, v nichž pomohl týmu ke třem výhrám. V „áčku“ debutoval již v 16 letech a v nejvyšší soutěži má na kontě 33 utkání.

Zprávy ze dne 17. 9. 2020
15:55
17. 9. 2020
Karlovy Vary

PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - Vedení Karlových Varů si udrželo jednu z klíčových postav v týmu. Těsně před startem ročníku extraligy se dohodlo na nové roční smlouvě s útočníkem Jakubem Flekem, který tak bude v klubu z lázeňského města působit minimálně do konce sezony 2021/22. Sedmadvacetiletý rodák z Mariánských Lázní a odchovanec Plzně působí v Karlových Varech od roku 2012, kdy za ně hrál juniorskou mezinárodní MHL. "Je klíčovým hráčem týmu a stabilním členem naší elitní formace už několik sezon. Bylo naší prioritou ho v mužstvu udržet. Po odchodu Tomáše Rachůnka s Dávidem Grígerem jsme chtěli zastavit ten nepříjemný trend, kdy naši nejlepší hráči odcházejí jinam," řekl Martin Pešout, trenér a sportovní manažer Energie pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 7. 9. 2020
10:35
7. 9. 2020
Karlovy Vary

HOSTOVÁNÍ - Když hokejisty Karlových Varů posílili pro začátek nové sezony útočníci David Kaše a Jakub Lauko, pro Patrika Machače, jednu z letních posil již nebylo v základní sestavě místo. Vedení Energie tak s bývalým kladenským Rytířem již nadále nepočítalo. Na nové angažmá však nemusel dlouho čekat, minimálně do konce kalendářního roku bude šestadvacetiletý hráč hostovat v prvoligovém Vsetíně. V novém ročníku Chance ligy tak rodáka z Berouna čekají pikantní souboje s Kladnem, kde hokejově vyrostl a odehrál tam většinu své dosavadní kariéry. Na Lapač rovněž míří v rámci zkoušky bývalý jihlavský útočník Adam Zeman, který si zahrál v Tipsport extralize za Duklu, Olomouc a Pardubice.

Zprávy ze dne 1. 9. 2020
15:00
1. 9. 2020
Karlovy Vary

ODCHOD a HOSTOVÁNÍ - Příchod posil ze zámoří se neobešly bez škrtů. Vedení Karlových Varů již nadále nepočítá s útočníkem Patrikem Machačem, který přišel před novou sezonou z Kladna. Klub tak reaguje na angažování Davida KašehoJakuba Lauka pro začátek blížícího se ročníku extraligy. Šestadvacetiletý forvard se již nevešel do sestavy. Tým z lázeňského města vedle toho posílil obranu, na roční hostování získal z Komety mladého obránce Dalimila Mikysku, který v Energii již hostoval minulou sezonu. „S Dalimilem jsme měli dobrou zkušenost už loni, takže jsme byli rádi, že v rámci dobrých vztahů s Kometou máme možnost ho opět angažovat. Jedná se o velmi dobrého defenzivního hráče v mladém věku a jsme rádi, že tu bude působit," řekl Martin Pešout, trenér a sportovní manažer klubu.

 

Zprávy ze dne 25. 8. 2020
19:56
25. 8. 2020
Karlovy Vary

ODCHOD – Mladý brankář Jan Bednář opouští Karlovy Vary a přesouvá se do Kanady. Stále teprve 17letý talent míří do kanadské juniorské soutěže QMJHL do týmu Acadie-Bathurts Titan, který si ho v červnovém draftu vybral z druhého místa. „Do odletu do Kanady zatím zůstávám v Karlových Varech, do zámoří bych se měl přesunout v nejbližší době, jak situace dovolí,“ prozradil Bednář pro klubový web Energie. QMJHL by se jako jedna z mála soutěží v zámoří měla rozběhnout podle plánu 1. října. Bednář si v posledních dvou extraligových sezonách připsal za Vary 28 startů.

Zprávy ze dne 17. 8. 2020
19:00
17. 8. 2020
Karlovy Vary

HOSTOVÁNÍ - Jedna posila ze zámoří Karlovým Varům nestačí a přivádějí další! Vedení Energie se dohodlo s Bostonem na hostování českého útočníka Jakuba Lauka. Účastník domácího mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci se podobně jako David Kaše již připojil k týmu z lázeňského města a měl by tam hrát až do listopadu. "Začátkem července jsem se sešel s Martinem Pešoutem. Nabídl mi, jestli bych tu nechtěl začít trénovat a pokud by to situace dovolila, tak i začít hrát. Pro mě to byla vlastně jediná možnost trénování a hraní v Česku," řekl dvacetiletý rodák z Prahy v rozhovoru pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 17. 8. 2020
15:48
17. 8. 2020
Karlovy Vary

HOSTOVÁNÍ - Potvrzeno a podepsáno. Minimálně na začátku nové extraligové sezony bude dres Karlových Varů oblékat útočník David Kaše. Vedení Energie potvrdilo hostování hráče z organizace Philadelphia Flyers na klubovém webu. „Chtěli jsme zareagovat na odchod naší nejproduktivnější dvojice a nechtěli jsme bořit veškeré vazby, které má mužstvo vytvořené. Sháněli jsme hráče do prvního útoku, a když se nám naskytla možnost získat takto kvalitního hráče, byť jen do začátku sezony, tak jsme se rozhodli Davida angažovat. V mužstvu máme spoustu mladých hráčů a zapojením Davida dojde ke zvýšení kvality jak v tréninku, tak v zápase, posouvá nám to i ostatní hráče," řekl Martin Pešout, trenér a sportovní manažer týmu z lázeňského města.

 

Zprávy ze dne 11. 8. 2020
20:40
11. 8. 2020
Karlovy Vary

HOSTOVÁNÍ - V lázeňském městě se mohou těšit na zajímavou posilu. Hokejisty Karlových Varů na začátku nové sezony Tipsport extraligy doplní český útočník David Kaše z Philadelphie. Vedení Flyers se dohodlo s Energií na hostování, jelikož se třiadvacetiletý rodák z Kadaně nepřipojil k týmu před rozšířeným play off. O tom, že se mladší bratr Ondřeje Kašeho rozehraje na západě Čech, informoval klub NHL na svém Twitteru. V průběhu listopadu by měl následně odcestovat do přípravného kempu Philadelphie. Za karlovarské mužstvo by si měl rovněž zahrát také střelec Los Angeles Martin Frk. Záleží však ještě na rozhodnutí Kings.

 

Zprávy ze dne 3. 8. 2020
13:19
3. 8. 2020
Karlovy Vary

PŘERUŠENÍ KARIÉRY - Definitivní konec ještě neoznámil, má však k němu velmi blízko. Čtyřiadvacetiletý útočník Ondřej Šafář, který v extralize hájil barvy Karlových Varů, kvůli problémům s kolenem musel po několika dnech letní přípravy na novou sezonu přerušit kariéru. Není vůbec jisté, zda se k hokeji na profesionální úrovni ještě někdy vrátí. Chce se dát hlavně zdravotně do pořádku. A jaká je diagnóza? „Vazy urvaný nemám, spíš jde o opotřebení kolena. Mám ho hůř postavené. Trápí mě to poslední tři nebo čtyři roky. Teď to ale dospělo do fáze, kdy bolest už nešla vydržet,“ řekl odchovanec Sokolova v rozhovoru pro sport.cz. I po operaci visí nad návratem na led nyní velký otazník. Sám hráč přiznal, že obrovskou vůli pro comeback necítí. 

Zprávy ze dne 30. 7. 2020
15:35
30. 7. 2020
Karlovy Vary

KONEC KARIÉRY - Další utkání mezi třemi tyčemi už nepřidá. Gólman Ondřej Kuchař, který v extralize chytal za Karlovy Vary, se ve třiadvaceti letech rozhodl ukončit profesionální kariéru. Rodák z Klatov se bude od nynějška věnovat trénování. V české nejvyšší soutěži nastoupil do třech zápasů s úspěšností 90,6 %. V poslední sezoně střežil branku účastníka Chance ligy ze Sokolova a druholigových Klatov.

 

Zprávy ze dne 24. 7. 2020
15:45
24. 7. 2020
Karlovy Vary

ZKOUŠKA - Útočníka Martina Kadlece čeká velká výzva. S 32 góly nejlepší střelec minulého ročníku Chance ligy se popere o místo v sestavě Karlových Varů. Vedení Energie se dohodlo se Sokolovem, kam jednatřicetiletý rodák z Kadaně zamířil po dvou úspěšných sezonách v Litoměřicích, aby se mohl hráč ukázat během dvoutýdenní zkoušky. "Po domluvě s vedením Baníku jsme se rozhodli Martina na čtrnáct dní v našem kádru vyzkoušet. Chceme mu dát příležitost i v nějakém utkání pro případ, kdybychom ho v sezoně potřebovali využít," řekl trenér a sportovní manažer Martin Pešout pro klubový web. Bývalý forvard Slavie se zkušenostmi s běloruským hokejem byl na webu hokej.cz zvolen sedmým nejlepším hráčem první ligy.

 

Zprávy ze dne 24. 7. 2020
15:35
24. 7. 2020
Karlovy Vary

HOSTOVÁNÍ - Mladý obránce Daniel Kowalczyk se stal novou posilou Karlových Varů. Dvacetiletý odchovanec Zlína přišel do lázeňského města v rámci ročního hostování z Komety Brno. „Hledali jsme obránce, který by splňoval parametry mladého hráče, který bude na rozhraní třetí a čtvrté obrany. Jsem rád, že nám Brno vyšlo vstříc a Daniela Kowalczyka nám na celou sezonu uvolnilo," řekl Martin Pešout, trenér a sportovní manažer Energie. Mládežnický reprezentant napodobí svého otce Pavla Kowalczyka, který v ročníku 1999/2000 odehrál třináct utkání za karlovarský klub.  

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud