1. ledna 2018 • 19:50

Sparta potvrdila posilu z KHL! Do Prahy se vrací obránce Ďaloga

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci hokejové Sparty dostali novoroční dárek v podobě příchodu obránce Marka Ďalogy. Osmadvacetiletý reprezentační obránce rozvázal smlouvu v čínském Kunlunu a vrací se zpět do Sparty, kde už působil v sezoně 2014/2015. „Vracím se do prostředí, které znám, a mám z toho velkou radost. Moc se do Sparty těším,“ uvedl na klubovém webu Pražanů obránce, jenž strávil v KHL poslední tři sezony.



Sparta tak před závěrem základní části a případným play off vyztužila defenzivu, ve které přišla na neurčitou dobu o Zbyňka Michálka, jenž tým posílil už v říjnu.

„Ztratili jsme s Kunlunem šanci na postup do play off, takže jsem moc rád, že si prodloužím sezonu. Navíc se zároveň vracím do Sparty, odkud jsem do KHL odešel. Je to moc příjemný návrat,“ uvedl v oficiální zprávě slovenský zadák.

Trenérský tým Františka Výborného by čerstvou posilu rád využil už ve středečním utkání s Třincem, ale vše závisí na tom, jak rychle potvrdí transfer vedení KHL.

Do ní odešel Marek Ďaloga právě ze Sparty, kterou však sledoval. „Jsem moc rád, že se kluby dohodly a můj přesun klapnul. Do Sparty se moc těším a věřím, že týmu pomůžu. Českou extraligu jsem samozřejmě i na dálku sledoval a vím, že tahle sezona se zatím tolik nedaří. Udělám všechno proto, abych týmu pomohl.“

Bývalý obránce Kazaně, Slovanu a Kunlunu se tak vrací do klubu, do kterého přišel v létě 2014 z Pardubic, v jejichž dresu odehrál dva ročníky.

Podle informací iSport.cz posilování Sparty nekončí. Klub nadále sleduje situaci kolem útočníků Jana Buchteleho a Michala Řepíka, jejichž příchod ale závisí na úspěchu Slovanu Bratislava v boji o play off KHL.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud