18. března 2018 • 13:31

Erbanová na celkový triumf v SP nedosáhla, na pětistovce byla 4.

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Karolína Erbanová dojela čtvrtá v závěrečném závodu Světového poháru na 500 metrů a celkově skončila druhá. Z celkového triumfu se v Minsku radovala druhá Rakušanka Vanessa Herzogová, s kterou česká reprezentantka bojovala v závěrečné rozjížďce a prohrála o 18 setin sekundy. O tři setiny zvítězila Ruska Angelina Golikovová.


Erbanová ovládla v Bělorusku sobotní první pětistovku a při neúčasti až do dnešního dne vedoucí Japonky Nao Kodairaové se posunula na průběžné druhé místo před Herzogovou. K tomu, aby vyhrála SP celkově, potřebovala dnes skončit za Rakušankou třetí, což se jí nepovedlo.

Erbanová sice v úvodu vedla, ale ve druhé části jízdy Herzogová, která měla výhodnější dráhu, čtyřiadvacetiletou českou reprezentantku předstihla.

Celkové druhé místo je pro svěřenkyni nizozemského trenéra Dennise van der Guna nejlepším výsledkem v SP v kariéře. Jejím dosavadním maximem byla čtvrtá pozice na trati 1000 metrů v sezoně 2014/15. Loni skončila Erbanová na pětistovce i na kilometru pátá.

Dnes se v Minsku představí i Nikola Zdráhalová, kterou čeká start na trati 1500 metrů a v závodu s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud