18. března 2018 • 21:35

Už se k nám trochu otočilo štěstíčko, pochvaloval si Nedorost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Českých Budějovic dali jasně najevo, že ani přes nepříznivý vývoj série semifinále play off první ligy s Kladnem zdaleka nerezignovali na účast v baráži. V dnešním čtvrtém utkání dvakrát prohrávali, přesto se dočkali prvního dílčího úspěchu a snížili na 1:3.


"Neměli jsme co ztratit. Kdybychom prohráli, žádný další zápas už by nebyl. Šli jsme do toho naplno, nic jiného nám nezbývalo. A už se k nám také trochu otočilo štěstíčko," pochvaloval si v rozhovoru s novináři zkušený útočník Václav Nedorost, který k výhře přispěl dvěma góly.

Výhru 4:2 nepřeceňoval. "Doufám ale, že jsme si ukázali cestu, jak s nimi můžeme hrát. Jde jen o první krůček a jediný bod. Abychom obrátili celou sérii, potřebujeme teď ale tři takové výkony, aby se to podařilo," uvedl Nedorost.

Přesto cítí, že s návratem na domácí led mohou šance na obrat výrazně ožít. "I když nám ty dva domácí duely nevyšly, dnešní zápas nám dal spoustu energie. Doufám, že si to přeneseme i domů, že se tady na Kladně sejdeme ve čtvrtek znovu a zavelíme k něčemu, co tady už dlouho nebylo."

Líbil se mu soudržný výkon celého mužstva Motoru. "Na ledě jsme vypadali jako tým a vypadalo to, že máme spoustu sil. Ve třetí třetině jsme Kladno k ničemu moc nepouštěli," připomněl Nedorost.

Pátý zápas budou Jihočeši opět začínat pod hrozbou konce sezony. "Příště se začíná zase za stavu 0:0 a my teď máme nůž na krku v každém utkání," uvedl Nedorost.

Tým s řadou zkušených opor by to ale nemělo nijak ovlivnit. "Musíme se především vyrovnat soupeři v jeho silných stránkách - nasazení, bruslení a důrazu. Teprve pak se tam může ukázat jako výhoda navíc ta naše zkušenost," prohlásil čerstvě šestatřicetiletý Nedorost.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud