19. března 2018 • 16:49

Samková možná na operaci s ramenem nepůjde, chystá se na natáčení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Snowboardcrossařka Eva Samková, která v Koreji ziskem bronzové medaile navázala na olympijské zlato ze Soči, konzultovala stav svých dlouhodobě problematických ramen s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. Operace teď není v plánu, protože by nemusela pomoci. Samková odjíždí na měsíční natáčení cestovatelského dokumentu pro Českou televizi a na konci dubna se rozhodne, co bude dělat s rameny dál.


Mimo jiné kvůli tomu, aby získala čas na řešení svých dlouhodobých potíží, neodjela ani na závěrečný podnik Světového poháru ve švýcarském Veysonnaz. "Už minulý týden jsem konzultovala ramena s Pavlem Kolářem a měla jsem aspoň čas všechno zorganizovat," řekla novinářům po dnešním přijetí u ministryně obrany Karly Šlechtové.

Chirurgický zákrok zatím naplánovaný není. "Ještě není závěr, ale zatím žádná radikálnější operace probíhat nebude. Mám takovou vrozenou vadu ramen, že ta operace není ideální, mohlo by se to zhoršit. Zatím půjdeme směrem cvičení a maximálního zpevňování," popsala.

Čtyřiadvacetiletá snowboardcrossařka předloni absolvovala operaci levého ramena. Teď se uvažovalo o zákroku na pravém, ale zatím z toho sešlo. "Ale dali jsme si s Pavlem a doktory, že se potkáme zase za měsíc a uvidí se, jestli nevymyslí něco nového, třeba v zahraničí. Je to hodně otevřené. Ramena nejsou ideální na radikální operaci, je dobré si to rozmyslet a neuspěchat, protože by to nemuselo dopadnout dobře," doplnila Samková.

Teď se chystá na měsíční natáčení s bývalým skikrosařem Tomášem Krausem. "Bude to takový osmidílný výpravný pořad. Jedeme po Evropě, budeme ukazovat resorty, přírodu. Myslím, že to bude hezké," řekla. Předpokládá, že se tam ukáže i něco z gastronomie, protože má ráda jídlo. "Těžko říct, pořádně nevím, co z toho vyleze. Nemám s těmito natáčeními moc zkušenosti," doplnila.

V srpnu chce jet na Nový Zéland, kde její mladší kolegy z české reprezentace čeká juniorské mistrovství světa. "Tak bych jim chtěla pomoct a zajezdit si. Já nebudu smutná, když nepůjdu na operaci," dodala Samková, která v letech 2010, 2011 a 2013 získala tři tituly juniorské mistryně světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud