23. března 2018 • 15:24

Hlasy po přípravném fotbalovém utkání ČR - Uruguay

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání přípravného fotbalového turnaje čtyř zemí China Cup v Nan-ningu ČR - Uruguay (0:2):


Karel Jarolím (trenér ČR): "Mrzí mě, že oba góly byly takové nešťastné. První z penalty, otázka byla, nebyla? Myslím, že jsme na to ale měli zareagovat rychleji. Druhý gól nešťastný v tom, že tam někdo zůstal u postranní čáry, jinak by to byl ofsajd. Kdybychom Suáreze s Cavanim měli na své straně, třeba by výsledek byl opačný. Jen potvrdili, že jsou rozdíloví hráči. Navíc spolu hrají dlouho, takže pomalu mohou hrát poslepu. Na druhou stranu tam od nás nebyly špatné pasáže. Bohužel ve finální fázi nám chyběla větší údernost a možná někdy i rozhodnost. Mohli jsme se snažit hru ještě rychleji přenášet, využívat prostory po stranách, aby tam chodily centry. Je škoda, že jsme v druhém poločase aspoň nedali kontaktní branku, závěr mohl být zajímavější."

Vladimír Darida (záložník ČR): "Škoda, že první poločas nám nevyšel tak, jak jsme si představovali. Uruguay nás potrestala ze dvou situací dvěma brankami a to rozhodlo. Hlavně ten druhý gól byla extratřída, trefil to dokonale. Oni vepředu si dokázali vyhovět a jejich pohyb byl výborný. Na cestování se nemůžeme vymlouvat, já jsme se cítil druhý poločas líp než první. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Podle toho to první poločas i vypadalo, nedostávali jsme se tolik do soubojů."

Jiří Pavlenka (brankář ČR): "Chtěl jsem Suárezovi zmenšit úhel a vytlačit ho do strany. Jak jsem viděl, že si to dává do kraje, snažil jsem se uhýbat. Nevím, jestli to byla penalta. Jestli ano, tak asi trochu přísná, udělal to chytře. Šel jsem doleva a on ji kopl doprostřed. Uruguay měla víc šancí, ale myslím, že jsme se s tím poprali statečně. Škoda, že jsme druhý poločas nedali aspoň snižující branku. Nebylo to úplně jednoduché, ne všichni se v letadle prospali, ne všem to úplně sedlo. Naštěstí tím, že se hrálo až večer, jsme měli více času na spánek."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud