20. dubna 2018 • 23:10

Mikúš byl rád, že má Litvínov po jeho gólu vše ve svých rukou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítěznou trefou v prodloužení duelu 11. kola baráže na ledě Karlových Varů udržel slovenský hokejový útočník Juraj Mikúš Litvínov v pozici, že má i před nedělním závěrečným kolem boj o záchranu v extralize ve vlastních rukou. Když Severočeši nedopustí, aby Jihlava získala doma více bodů s Karlovými Vary než oni sami s Kladnem, setrvají mezi elitou.


Karlovy Vary potřebovaly k jistotě postupu bod, který si týmy rozdělily po bezbrankovém stavu po 60 minutách. V nastavení pak proti už slavícímu soupeři udeřil Litvínov v přesilové hře a získal důležité dva body.

"Zatím nás drží ve hře. Můj gól pomohl, nebyl bezvýznamný, v neděli nás čeká těžký zápas, který bude o hlavě. Bylo to dneska zvláštní, protože změnili styl hry, bránili celý zápas a s naší produktivitou máme obrovské problémy dát v zápase víc než dva góly. V neděli budeme doufám odvážnější," řekl Mikúš.

Pro Litvínov byl důležitý i výsledek zápasu v Kladně, kde Jihlava vyhrála 2:1. Pokud by uspěli domácí Rytíři, bojovali by na ledě Vervy v přímé bitvě o extraligu. Přestože je ale nyní Kladno ze hry o postup, nečeká Mikúš nic lehkého.

"Pravděpodobně budeme muset v neděli vyhrát za tři boy, bude to náročné. Kladno ztratilo šance na postup. Nevím, jak k zápasu přistoupí, ale my to musíme vzít za správný konec. Určitě bude hodně lidí na stadionu, takže bude důležité nepodlehnout tlaku a udržet disciplínu," doplnila lednová posila ze Slovanu Bratislava z KHL.

"Kladno má mladý tým a určitě k tomu přistoupí zodpovědně. Budeme muset být trpěliví a nezbláznit se tak jako v posledním zápase, který jsme s nimi doma prohráli. Udělali dva brejky v posledních deseti minutách a bylo vymalováno," varoval Mikúš.

Očekává zcela jiný zápas než ten dnešní. "Překvapilo nás, že Vary hrály víc do defenzivy, chtěly jeden bod urvat a my jsme se taky snažili neudělat chybu. Jak se blížil závěr, tím to bylo horší a horší. My jsme se též stáhli, nebyl to pohledný hokej," popsal Mikúš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud