21. dubna 2018 • 19:07

Prostějovské volejbalistky porazily v prvním finále Olomouc 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Prostějovské volejbalistky vstoupily vítězně do finálové série extraligy. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady porazily v domácím prostředí Olomouc 3:1 po setech 25:22, 25:22, 22:25, 25:15 a vykročily za desátým mistrovským titulem v řadě.


Čada ocenil oboustranně vysokou úroveň hry. "Byl to náročný, vyrovnaný zápas, až poslední set byl jasnější v náš prospěch. V Olomouci bude důležité, jak se vyrovnáme s přihrávkou," řekl kouč vítězek na webu tvcom.cz.

Finálová série má stejné obsazení třetím rokem po sobě. Loni začala vítězstvím Olomouce, nakonec ale prostějovské hráčky extraligový trůn uhájily po vítězství 3:2 na zápasy.

V tomto ročníku Prostějov vyhrál všech 28 utkání dlouhodobé části a v play off zvítězil ve všech šesti případech 3:0, zatímco Olomouc postoupila přes Ostravu až ve středu. Jenže v prvním finále domácí hráčky zpočátku zaostávaly, až při šestibodovém manku (7:13) přišlo zlepšení, kterým set nakonec přece jen zachránily.

Olomouckým týmem to neotřáslo, dál držel vysoký standard zejména na bloku, ale i v druhé sadě pak přišel o slibný náskok 20:17. Až třetí set dovedly hostující volejbalistky k vítězství, ve čtvrtém dějství jim ale favorit utekl hned na počátku.

"Byl to pěkný zápas, akorát jsme ho prohráli," pousmál se olomoucký trenér Jiří Teplý. "Rozdílovou hráčkou byla Helena Horká, soupeř přes ni uhrával všechny rozhodující míče," dodal. Horká si v utkání připsala 26 bodů.

Prostějov uspěl i v šestém vzájemném duelu v sezoně. Finále se hraje na tři vítězství, druhý finálový zápas je na programu ve středu v Olomouci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud