14. června 2018 • 20:58

Odvolaného Caseyho vystřídá u basketbalistů Toronta Nurse

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisty Toronta bude v nadcházejícím ročníku NBA trénovat dosavadní asistent Nick Nurse, který vystřídá odvolaného kouče Dwanea Caseyho. Podle ESPN se padesátiletý Nurse s vedením Raptors dohodl na tříleté smlouvě a inkasuje deset milionů dolarů.


Nurse plnil u kanadského týmu funkci asistenta od roku 2013. "Jsem hrdý, že můžu převzít roli hlavního trenéra Toronta a pokračovat v práci s mimořádnými hráči, které tu máme," uvedl Nurse v oficiálním prohlášení. "Raptors byli mým domovem posledních pět let, viděl jsem tenhle tým růst a společně uspět. Doufám, že tak budeme pokračovat a dopracujeme se ke společnému cíli, kterým je právo nazývat se šampiony NBA," dodal.

Trenérskou zkušenost Nurse získával v britské lize, kde byl dvakrát vyhlášen trenérem roku. Působil také v zámořské D-League, kterou ovládl v roce 2011 s týmem Iowa Energy a o dva roky později s Rio Grande Valley Vipers.

"Oceňujeme jeho kreativitu a oddanost, se kterou přetvořil naši ofenzivu na jednu z nejlepších v NBA. A věříme, že si tyto schopnosti přenese i do role hlavního trenéra," prohlásil prezident Raptors Masai Ujiri.

Casey skončil na lavičce Toronta po sedmi sezonách, přestože v uplynulém ročníku dovedl Raptors k rekordním 59 výhrám a mužstvo poprvé v základní části opanovalo Východní konferenci. V play off ale jeho svěřenci vypadli v druhém kole s Clevelandem. Poté, co ho vedení Toronta propustilo, po něm okamžitě sáhl Detroit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud