23. června 2018 • 20:43

Svědčí nám, že nejsme pod tlakem, radují se Perušič a Schweiner

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pohádkovou sobotu prožili na turnaji Světového poháru v Ostravě beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Výhry nad favorizovanými soupeři je posunuly do nedělních bojů o medaile, v což před turnajem čeští hráči vůbec ani nedoufali.


"Kdyby nám to někdo řekl před turnajem, tak bychom ho měli za blázna. Je to neuvěřitelné," kroutil nevěřícně hlavou Schweiner po večerní výhře nad nasazenými dvojkami Evandrem a Vitorem Felipem z Brazílie.

Češi proti Brazilcům vyhráli bez ztráty setu, dokonce po poměrně hladkém průběhu. Ve druhé sadě si od začátku udržovali pěti až šestibodový náskok. "Tam byl hlavní zlom v půlce toho druhého setu, když jsme si udrželi náskok a nenechali je dotáhnout, znervóznit nás. Snažili jsme si držet odstup, protože víme, co Evander dokáže na servisu. Ten mu ale dnes naštěstí moc nešel. Dotáhli jsme to do šťastného konce," řekl Schweiner.

Perušič se Schweinerem šli přitom do turnaje se skromnými myšlenkami na postup ze skupiny. Teď se natahují po medaili, byť v sobotu čelili favorizovanějším soupeřům.

"Myslím, že to byla ale naše výhoda. Od chvíle, co jsme vylezli ze skupiny, jsme v pozici outsiderů a nemáme co ztratit. Když by nás Brazilci porazili dvakrát 21:15, tak nikdo nic neřekne. Je to výhoda, hrajeme bez tlaku a v té atmosféře to jde tak nějak samo," řekl Perušič.

Pro českou dvojici je postup do semifinále čtyřhvězdičkového turnaje v Dolní oblasti Vítkovic zatím největším úspěchem v kariéře. "Teď už jednoznačně ano," souhlasil. "Vážíme si třeba stříbra z turnaje nižší kategorie v Turecku, kde byly také kvalitní páry. Ale tady to je zaprvé domácí turnaj, zadruhé kromě dvou týmů absolutní špička a my jsme byli schopni postoupit ze skupiny a vyhrát dva strašně těžké zápasy proti top týmům v play off," doplnil Schweiner.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud