18. července 2018 • 08:26

Guerrero má dál pozastavený trest za doping a může hrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Peruánský fotbalista Paolo Guerrero, jemuž švýcarský soud pozastavil před začátkem mistrovství světa v Rusku trest za doping, může pokračovat v hraní i na klubové úrovni za brazilské Flamengo. Na dotaz médií to potvrdil mluvčí soudu.


Kapitán a nejlepší střelec peruánské reprezentace dostal za pozitivní test na kokain po říjnovém kvalifikačním utkání s Argentinou zákaz startu na půl roku. Ten mu sice už před šampionátem vypršel, ale Mezinárodní sportovní arbitráž CAS mu v květnu trest zpřísnila na 14 měsíců, čímž ho distancovala až do ledna.

Guerrero se pak obrátil na šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA s žádostí, aby mohl navzdory trestu na mistrovství světa hrát. U Gianniho Infantina nepochodil, vyhověl mu až v květnu švýcarský soud, který platnost trestu pozastavil. Až dosud ale nebylo jasné, zda po šampionátu distanc nezačne automaticky znovu platit.

Podle mluvčího švýcarského soudu je ale květnový verdikt platný, dokud federální soud nepřijme jiné opatření nebo nevynese definitivní rozhodnutí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud