14. srpna 2018 • 21:08

Šéf Slavie Tvrdík se po vyřazení z LM opřel do sudích i do UEFA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se po dnešním vyřazení z 3. předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev tvrdě opřel do rozhodčích i do Evropské fotbalové unie UEFA. Jejího místopředsedu Ukrajince Hrihorije Surkise vyzval k rezignaci.


Tvrdík těžce nesl, že v prvním utkání v Praze skórovalo Dynamo poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. Zápas skončil remízou 1:1. V odvetě v Kyjevě prohrála Slavia 0:2, když marně protestovala proti neuznanému gólu Stanislava Tecla a druhému gólu Dynama z jasného ofsajdu. ‏

"Rozhodčí hrubě ovlivnili oba zápasy," napsal Tvrdík ihned po odvetě na twitter. "Místopředseda Surkis by měl odstoupit a UEFA se nesmí divit, co fanoušci oprávněně skandují ve spojení s jejím jménem," připomněl Tvrdík oblíbený pokřik fanoušků "UEFA, mafia".

Do Surkise se Tvrdík navážel už v poločase. "Jestli existuje spravedlnost, za první i dnešní zápas, tak to kluci otočí. Panu Surkisovi i jeho spolku navzdory!" věřil za stavu 0:1 v obrat.

Podobný postup podle něj nemůže ukrajinský celek těšit. "Být Dynamem, takto bych postoupit opravdu nechtěl. Jsem pyšný na náš tým a budeme tvrdě pracovat dál," dodal Tvrdík.

Místopředseda UEFA Surkis si neudělal v Česku dobré jméno loni v prosinci. Na valné hromadě Fotbalové asociace ČR tehdy vystoupil s projevem, ve kterém hrozil příjezdem normalizační komise, pokud FAČR nezmění stanovy. Mezi roky 1993 až 2002 vedl právě Dynamo Kyjev, kde je nyní prezidentem jeho bratr Ihor Surkis.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud